Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати про справу Гонгадзе

Понеділок, 20 листопада 2000, 15:43
Депутат Олександр Жир, що входить до слідчої комісії парламенту з розслідування обставин зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, висловлюється за необхідність громадського контролю над ходом вивчення останків, що були знайдені у Таращі.

Представник фракції "Реформи-Конгрес" висловив побоювання, "що експертиза може бути проведена не з тим матеріалом, і її результати можуть бути підтасовані". Тому, сказав Жир, експертиза ДНК має проводитись за межами України.

Заступник голови партії "Реформи і порядок" Володимир Філенко вважає, "що комусь вигідно, щоб не було доведено, що знайдений у Тараще труп, - це труп Гонгадзе".

"В нас залишається все менше впевненості, що це - не Гонгадзе", - заявили депутати.

Пояснюючи це твердження, Жир нагадав про знайдені у Таращі прикраси, які, за описом, могли належати журналісту, осколках, виявлених у правій руці знайденого тіла, залишках їжі, що співпадає з їжею, яку їв Георгій в останній раз перед зникненням.

Зі слів депутата, вік вбитого - 30-35 років, час смерті співпадає з датою зникнення журналіста. Приводячи ці факти, Жир послався на дані експертів, однак відмовився уточнити, яких саме.

Депутати обнародували вимогу до прокуратури і відомств, яким президент країни доручив розсліджувати цю справу, відповісти на ряд питань, зокрема, чи знайдені прикраси є речами Георгія Гонгадзе, чи є металевий предмет, витягнутий з руки, осколком гранати, чи ідентифікований вік тіла і чи співпадає він з віком журналіста, чи встановлений точний зріст тіла і чи співпадає він із зростом Георгія.

Крім того, депутати вимагають від правоохоронних органів відповіді на питання, чому не почата експертиза ДНК із залученням рідних Гії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кажучи про оцінку президентом країни Леонідом Кучмою останніх подій у справі зниклого журналіста, Жир передбачає, що президент отримує дозовану інформацію або "інформацію, що не у всьому відповідає дійсності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...