Тимошенко залишається в'язнем. Компанію чоловіку може скласти український віце-прем'єр

Вівторок, 21 листопада 2000, 16:22
Радянський районний суд Києва не задовольнив скаргу адвоката Олександра Тимошенко. Таким чином, чоловік заступника голови уряду залишається за гратами.

На думку судді, прокурор врахував всі обставини, коли давав санкцію на арешт Олександра Тимошенко. І тому, зараз немає підстав для скасування цього рішення, повідомляє Інтерфакс-Україна. В інтерв'ю журналістам адвокат Олександра Тимошенка заявив, що не згодний з таким рішенням Радянського райсуду та збирається клопотатися про його перегляд в міському суді Києва.

Негайно на рішення суду з'явилася реакція очолюваної Тимошенко партії "Батьківщина". Ії лідер заявила, що буде вимагати відставки керівництва генеральної прокуратури України. Відхилення скарги адвокатів Тимошенко показують, що "в Україні можна абсолютно безкарно ігнорувати права людини, порушувати Конституцію, закони, - і все це тільки заради виконання очевидного політичного замовлення", йдеться в заяві партії. Одночасно "прокуратура перетворюється в адміністративно-силовий підрозділ кримінально-олігархічних груп, який використовується останніми для зведення рахунків з опонентами". "Батьківщина" заявила, що буде вимагати притягнення до карної відповідальності "винних в побудові системи "безправ'я" в Україні, незалежно від строку давнини і політичної кон'юнктури".

У вівторок також стало відомо, що Юлія Тимошенко відмовилася свідчити щодо справи корпорації "Єдині енергетичні системи України". Як свідка, її допитували російські слідчі, які розслідують кримінальну справу щодо отримання хабарів посадовими особами міністерства оборони Росії від ЄЕСУ.

Не свідчити - "це її право, але їй потрібно було це зробити, оскільки таке свідчення сприяє виявленню істини у справі", - сказав Потебенько на прес-конференції у вівторок. Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде щодо Юлії Тимошенко порушено кримінальну справу, Потебенько своєю відповіддю поставив ще більше питань: "Буде так, як ви думаєте".

А про вірогідну причину того, чому чоловік віце-прем'єра сьогодні не вийшов на свободу, можна прочитати тут:

Тимошенко знає, скільки коштує свобода чоловіка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News