Замах на будматеріали

Середа, 22 листопада 2000, 12:02
Невідомий вибуховий пристрій спрацював на ділянці, де ось вже два роки ведеться будівництво дому заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Тулуба. Ніхто не постраждав.

Самого господаря на дачі біля села Козин (Обуховський район Київської області у садовому товаристві "Світанок") не було. Проте вибух прозвучав і став підставою для гучних спекулятивних заяв.

Про подію повідомив "Інтер" з посиланням на секретаря РНБО Євгена Марчука, який відразу заявив, що це "замовлений теракт", головна мета якого - "залякування".

Тут Євген Кирилович явно загнув. Невже колишній КГБіст і справді вірить, що замовлені теракти проти будь-кого здійснюються там, де людини не буває?

Проте, Марчук "схильний розцінювати інцидент в широкому контексті подій, які відбуваються в енергетичній сфері", повідомляє телеканал.

"Потенційна жертва теракту", заступник секретаря РНБО Сергій Тулуб в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна того ж дня повідомив, що його дача будується два роки, і тільки зведені стіни. Сам замсекретаря РНБО, з його слів, на ділянці давно не був через завантаженість на роботі. Дивні замовники, чи не правда?

Тулуб не злякався і "відчуває себе нормально". "Це ніяк не вплинуло на моє ставлення до справи, якою я будуть займатися, як і раніше", - заявив екс-міністр.

Однак на питання про те, чи був вибух терактом, Тулуб відповів: "Ну що ж, можливо, компетентні органи розберуться".

Як відомо, в РНБО Тулуб займається питаннями ПЕК. А до свого призначення до РНБО він очолював Мінтопенерго, однак в червні поточного року подав у відставку через незгоду з політикою, що проводиться урядом у сфері ПЕК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування