Загальмована реакція Потебенька

Середа, 22 листопада 2000, 12:43
Вчорашня супер-резонансна заява генпрокурора про те, що Лазаренка судитимуть в Америці, є новиною другою свіжості. Просто Потебенько лише зараз привселюдно визнав те, що давно вже відомо.

"В Америці нічого нового не відбулося. Про те, що екс-прем‘єра будуть судити в США, відомо ще з літа, коли його звинуватили у відмиванні грошей", - повідомила УП київський адвокат Павла Лазаренка Марина Долгопола. Єдиною новиною є те, що Потебенько вперше публічно визнав, що перше місце, де екс-прем‘єр насолоджуватиметься справедливістю Феміди, буде не Україна, а США.

Наразі невідомо, коли почнуться засідання зі звинувачення про відмивання грошей. "Єдине, що можу сказати – це не є питанням найближчого часу", - повідомила УП Долгопола. Зараз, за словами адвоката, американська сторона звинувачення тільки готує документи, і коли вони будуть готові – прогнозувати не можливо. Судити Лазаренка, як повідомила Долгопола, будуть в окружному суді Сан-Франциско.

Зараз, за словами Долгополої, американські адвокати Лазаренка готуються до чергового судового засідання про звільнення екс-прем‘єра на поруки, яке переносили вже кілька разів. Відбутися воно має 28 листопада. "Керуючись доказами американських адвокатів, є великі сподівання, що Лазаренка до початку суду про відмивання грошей вийде з тюрми і перебуватиме на поруках", - повідомила Долгопола. Водночас, за її словами, через висунення звинувачень поки що відкладено розгляд питання про надання політичного притулку екс-прем‘єру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування