Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор – провокатор тижня

Середа, 22 листопада 2000, 15:49
Середа стала днем спростувань і уточнень гучних заяв Потебенька. Генпрокурора услід за представниками Лазаренка поправила Юлія Тимошенко.

Віце-прем'єр в середу заявила, що вона дала прокуратурі всі свідчення, які необхідно було дати. Таким чином Тимошенко прореагувала на слова Потебенька, який у вівторок розказав, що головний куратор ПЕК країни "мальчишом-кибальчишом" трималася на допиті.

Також Тимошенко, "як ніхто інший, зацікавлена у тому, щоб істина навколо діяльності ЄЕСУ була встановлена", повідомила прес-секретар прем'єра Наталя Зарудна, цитуючи агентству Інтерфакс-Україна слова віце-прем'єра. Так Тимошенко відповіла Потебеньку, який порадив їй все ж таки дати свідчення, оскільки вони "сприяють встановленню істини у справі".

Сам прем'єр вирішив не брати участі у дискусії віце-прем'єра з генпрокурором, який між іншим у вівторок заявив, що рішення про порушення карної справи щодо Тимошенко прийнято, але постанова ще не підписана. Причина, через яку Ющенко поки що не вручатиметься - цю заяву Потебенька "не можна вважати офіційною".

Нагадаємо, що попередні публічні випади проти віце-прем'єра - головного податкового адміністратора Азарова і секретаря РНБО Марчука - навпаки, аж занадто збудили Ющенка. Зараз же прем'єр не буде втручатися "в справи іншої гілки влади". "Він не має на це прав і повноважень. Але якщо такі заяви робляться голослівно, то інші люди повинні робити висновки", - заявила Зарудна.

Як виявляється, "висновки" вже робляться. У середу провідний політолог Михайло Погребинський розповів агентству УНІАН про свої умовиводи стосовно ролі і місця Тимошенко в сучасній історії. Отже, віце-прем'єр з ПЕК знаходиться в унікальному положенні, викликаючи на себе постійний вогонь. Тимошенко є подразником навіть для адміністрації президента, вважає Погребинський.

Якби український уряд був коаліційним, то такої ситуації не було б. Тому, виходить зі слів Погребинського, треба визначиться, хто - президент або парламент – справлятиме основний вплив на роботу Кабінету міністрів. Взагалі ж експеримент з присутністю Тимошенко в уряді показав недоліки влади в Україні. Тому місія Юлії Володимирівни, принаймні для політичної системи, є "дуже корисною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...