Імплементаційні пологи будуть надскладними

Четвер, 23 листопада 2000, 19:17
Не варто розраховувати, що імплементаційний процес не буде встелений трояндовими пелюстками. Віце-спікер Степан Гавриш прогнозує, що втілення результатів референдуму в життя буде "остродискусійним".

На думку віце-спікера, Верховна Рада не має піти шляхом зменшення своїх повноважень. Тому Гавриш пропонує шукати "компромісні формулювання", щоб внести зміни до Конституції вже на цій сесії. У підготовлених законопроектах є "певні юридичні неточності", які треба буде "професійно відшлифувати в сесійній залі", передає слова віце-спікера агентство Інтерфакс-Україна. Та й взагалі, оцінити перспективи проходження законопроектів у Раді можно буде лише після "їх уважного вивчення".

Більш того, Гавриш висловив упевненість, що парламент не піде шляхом прямого включення в Конституцію формул, які були проголосовані на референдумі. Віце-спікер навіть заявив, що треба буде звертатися до Конституційного суду – за консультаціями.

З прямою критикою певних положень законопроектів президента виступив Роман Зварич з Українського народного руху. В інтерв'ю телеканалу ICTV він зазначив, що закони взагалі не можна приймати. Що саме мав на увазі депутат - невідомо, але формулювання були досить жорсткими – цими законопроектами "підставили президента". Водночас Зварич погодився з положенням обмеження депутатської недоторканості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News