Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма "наїхав" на Ющенка

П'ятниця, 24 листопада 2000, 15:14
Президент Леонід Кучма роздратований як ніколи. В інтерв'ю журналістам він не став приховувати свого роздратування і черговий раз розлютився, коли заявив, що більше не буде відповідати на запитання про забезпечення країни енергоресурсами.

"Це - не справа президента, це - справа уряду", - коротко кинув президент, кажучи про підготовку держави до зими.

При цьому він різко розкритикував рішення Кабміну про перехід на грошові розрахунки за енергоресурси, захищаючи, таким чином, бартерні розрахунки з Росією, на яких, як відомо, наживалося чимало людей при владі.

"Я вважаю, що більшої помилки, ніж всі уряди зробили за минулі роки, вигадати було не можливо. Якщо хтось хотів зробити Україні ведмежу послугу, то він це зробив. Коли ми добре знаємо, що у нас немає грошових коштів для розрахунків з Росією за поставлені енергоресурси, то ухвалювати такі рішення - діяти проти національних інтересів", - цитує президента Інтерфакс-Україна.

З переходом на грошову форму розрахунків за енергоресурси Україна "втрачає ринки для своїх товарів" в Росії, вважає Кучма. Зокрема, він зазначив, що Росія відмовилася брати українські "КрАЗи" за живі гроші, які раніше постачалися у рахунок оплати газу. Це означає, що нікому наші "КрАЗи" не потрібні і Кучма в цьому випадку нарікає на особливості ринкових відносин.

Раніше, пригадав президент, Україна "побудувала піраміду з фінансовими облігаціями, яка звалилася". На думку президента, зараз намагаються побудувати іншу аналогічну піраміду. "Я не хочу, щоб звалилася піраміда розрахунків з Росією за енергоносії", відмітив Кучма.

На думку глави держави, за такої форми розрахунків "Україну заганяють в такий глухий кут, з якого невідомо, де шукати вихід". За такої ситуації "президента знов штовхають на необхідність йти домовлятися з Росією".

З'ясувалося, що Кучма навіть не цікавився підсумками переговорів прем'єр-міністрів України і Росії Віктора Ющенка і Михайла Касянова у Москві, оскільки ще "не сідав з Ющенком за стіл і не розглядав цю ситуацію". Судячи зі всього, самого Кучму не хвилює ця проблема, оскільки з часу україно-російських переговорів вже минув цілий тиждень. А сам прем'єр в Москві, як відомо, "розширював і наповнював конкретним змістом" сочинські домовленості Кучми і Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...