Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єр іде ва-банк
Чи просив Ющенко про відставку?

Субота, 25 листопада 2000, 13:00
Ющенко не звертався до президента з проханням про відставку. Так прес-секретар Кучми прокоментував повідомлення про те, що прем'єр передав лист, де в 12 пунктах поставив умови президенту, за яких Ющенко готовий і далі очолювати уряд.

У п'ятницю ввечері УНІАН з посиланням на джерело в адміністрації президента повідомив, що Ющенко передав Кучмі листа з 12 пропозиціями, від виконання яких залежить його подальше перебування на посаді голови уряду. Як передає агентство, серед пропозицій – дати можливість прем'єр-міністру проводити незалежну кадрову політику, а також припинити дискредитацію уряду. За даними агентства, в листі вказані конкретні прізвища людей, яких Ющенко не хоче бачити в уряді.

Крім цього, Ющенко також запропонував підпорядкувати безпосередньо уряду державну податкову адміністрацію – ту саму, в якої статистика не сходиться з даними Тимошенко.

Реакція на це повідомлення з'явилася вдень в суботу. Прес-секретар президента Мартиненко назвав дезинформацією повідомлення про лист прем'єр-міністра на ім'я Кучми. Щоправда, як виходить з повідомлення Інтерфакс-Україна, спікер президента назвав фальсифікацією інформацію про лист "з проханням про відставку". А в повідомленні УНІАН йшлося трохи про інше. У суботу прес-секретар Ющенка Наталя Зарудна також заявила, що прес-служба Кабінету міністрів не має інформації про те, чи направляв прем'єр лист з якимись умовами президенту.

У інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна в суботу Мартиненко висловив припущення, що подібні повідомлення розповсюджуються рядом ЗМІ не випадково. "Комусь сьогодні, напевно, вигідна напруженість в органах державної влади", - сказав він. На думку преса-секретаря гаранта, джерела в адміністрації президента, яке ніби розповсюджує таку інформацію, "не існує в природі". Сам Ющенко, як передає УНІАН, відмовився коментувати повідомлення про передачу листа з 12 вимогами Кучмі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...