Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фаворити і аутсайдери Ющенка

Субота, 25 листопада 2000, 14:52
Прем'єр, "безумовно", задоволений роботою Тимошенко і розчарований у міністрі палива та енергетики Єрмілові. Так Ющенко розставив акценти в конфлікті "генералів" ПЕК.

Висловивши в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" "безперечне задоволення" роботою Тимошенко, прем'єр пішов далі і політику, що проводиться віце-прем'єром, назвав "урядовою", яка виконується у відповідь на вимоги президента. Юлія Володимирівна, яка не знала жодного компліменту від Кучми за всі місяці роботи куратором ПЕК, отримала благословіння прем'єра.

Навіть рішення про відставку Тимошенко залежить, "передусім, від неї самої", заявив Ющенко. "Вона повинна знайти в собі сили і визначитися, в якій якості вона себе бачить. Я вважаю, що це питання її компетенції".

Одночасно Ющенко оцінив, "як велике чисто людське розчарування" дії міністра палива і енергетики Сергія Єрмілова, який поставив свій підпис під висновками комісії Марчука. "З точки зору морально-етичної, я не можу зрозуміти того, що він зробив".

В інтерв'ю "Дзеркалу" Ющенко розкрив секрет появи автографа Єрмілова під витворам секретаря ради безпеки: "Єрмилов подав від імені міністерства дані, які увійшли в доповідь віце-прем'єра Юлії Тимошенко, з яким вона виступала в парламенті. Ті ж дані він представив комісії, де цифри отримали абсолютно іншу інтерпретацію. У зв'язку з чим позиція міністерства виявилася представлена, як альтернативна позиції уряду. Насправді, це не було альтернативною точкою зору. І не могло бути. Але кого це вже зараз цікавить, адже підпис міністра виявився серед підписів великих людей, проставлених під результатами розслідування комісії. Я досі не можу зрозуміти, як Сергій Єрмілов міг поставити там свій підпис".

Трохи раніше в цьому ж інтерв'ю Ющенко визнав, що помилявся в деяких членах своєї команди, але не назвав, у кому саме. Нетеплі відгуки на адресу міністра палива та енергетики красномовно назвали принаймні одне прізвище того, хто "не виправдав надії". Щоправда, Ющенко пояснив, чому він не звільняє таких міністрів - через час, який піде на узгодження нових кандидатур, буде втрачений темп реформ. Але є причина, через яку буде вказано на двері будь-якому члену уряду: "Якщо я буду знати, що один з моїх міністрів буде нечистими методами проводити лобістску політику, то це буде останній день роботи цього міністра в уряді". Три тижні тому в інтерв'ю все тому ж "Дзеркалу тижня" Тимошенко заявила буквально наступне: "Ті люди, які втратили ці гроші [зароблені на тіньових операціях в ПЕК], хочуть повернути ситуацію назад. Єрмілов постійно вносить постанови, які намагаються повернути нас до минулого".

Отже, за логікою прем'єра, Єрмілов перший претендент на звільненя. Так воно і було б, якби не те, що укази про призначення і зняття з посад у нас підписує президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...