Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Справа Гонгадзе" буде передана до суду, стверджує Литвин

Середа, 29 листопада 2000, 10:19
Глава адміністрації президента Володимир Литвин має намір звернутися до суду з позовом про захист честі і достоїнства проти Олександра Мороза, який прямо звинуватив президента, Литвина і Юрія Кравченка у причетності до зникнення Гонгадзе.

Таке рішення Литвин приймає "вперше, на 44-му році свого життя" і має намір отримати від Мороза "33 гривні", начебто за аналогією з 33 серебряниками, які отримав Іуда за зраду Христа. Ось тільки хто у цій ситуації, на думку Литвина, Христос? Точно не президент.

Заяву Мороза голова АП назвав "відвертим наклепом і необгрунтованими обвинуваченнями", які він "рішуче відкидає". Литвин, який на екрані виглядав розгубленим і навіть переляканим, повідомив, що "сприйняв це, як черговий стрес, як чергове випробування", додавши, що "істерики і обурення з моєї сторони не було".

Литвин переконаний, що все це було задумане для того, щоб "скомпрометувати мене, і усунути з посади глави адміністрації", оскільки, вважає він, цю посаду "розглядають як ключову в системі державної влади", особливо перед парламентськими виборами 2002 року і президентськими 2004 року.

Сам Мороз спокійно ставиться до намірів розглянути цю справу в суді і переконаний, що якщо до цього дійде, що він зможе довести причетність Кучми до зникнення Георгія. Мороз уточнив, що обнародуваний їм аудіозапис "формувалася з матеріалів протягом півтора-двох місяців" - видимо, влітку і наприкінці вересня цього року.

Однак, крім запису, Мороз, швидше за все, має щось ще. Відповідаючи на питання про те, чи є в нього ще якісь докази, що підтверджують причетність президента до "справи Гонгадзе", Мороз сказав: "Я вважаю, що якщо справа дійде до суду, то я буду шукати інші аргументи і знайду їх. Тим більше що і людина, яка передавала ці матеріали, згодна дати свідоцтва".

Від УП додамо, що виправдовуватися у суді повинен не стільки Литвин, скільки президент. І йому доведеться не просто виправдовуватися, а обгрунтовано довести, що він до викрадення Георгія не причетний. Інакше йому ніхто не повірить.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування