Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС і СБУ просто "обурені"

Середа, 29 листопада 2000, 10:53
Заяву Мороза і скандал, що пішов за цим викликав бурхливу реакцію в тих, кого він звинуватив. Із спеціальними заявами виступили всі причетні до обнародуваних діянь прес-служби, в кожному з яких в обов'язковому порядку була присутня фраза "прес-центр такий-то уповноважений заявити".

Прес-служба президента назвала методи Олександра Мороза "неприйнятною і недопустимою" і заявляє, що Кучма залишає за собою право на "адекватні заходи аж до захисту своєї честі і достоїнства у суді".

"Прес-служба президента України уповноважена заявити, що ці твердження не мають під собою ніяких основ і є повністю інсинуаціями, а відповідно, як образи і наклеп, підпадають під дії Карного кодексу України", - передає заяву президентської прес-служби Інтерфакс-Україна.

Мороз, що потерпів поразку на президентських виборах, вважає прес-служба, і "катастрофічно втрачає залишки свого політичного рейтингу, не вперше вдається до скандальних методів, щоб привернути до себе увагу і утриматися у владних структурах".

У тексті зазначається, що остання заява Морозу свідчить про те, що його автор "заради задоволення своїх політичних амбіцій не зупиняється перед брутальним нехтуванням загальноприйнятими правилами політичної боротьби і елементарними етичними нормами".

Прес-центр Служби безпеки України назвав висловлювання Олександра Мороза "про причетність представників СБУ до запису розмов вищих посадових осіб" держави "грубою провокацією, яка містить в собі ознаки злочину, передбаченого ст. 125 (наклеп) Карного кодексу України".

"Вказана провокація переслідує мету відвернути увагу громадськості від судового процесу над Сергієм Іванченком - довіреною особою Мороза під час минулих президентських виборів, справа на якого за фактом здійснення замаху на життя групи народних депутатів розглядається у суді". (Послухаєш наших спецов і дивуєшся, ну просто вся громадськість ночей не спить і думає, а як же там справа Іванченка? - УП)

"Незалежно від суб'єктивних мотивів, дії Мороза направлені на дестабілізацію політичної обстановки у державі і будуть сприяти зниженню авторитету України і її керівництва на міжнародній арені, а тому повинні дістати адекватну оцінку", - говориться в заяві.


Центр громадських зв'язків МВС України не вигадав нічого більш оригінального, як звернутися до Генерального прокурора Михайла Потебенька "для перевірки фактів, викладених в заявах Олександра Морозу, і відповідній правовій оцінці з цього приводу".

Образилася група співробітників Служби безпеки України, які безпосередньо забезпечують урядовий зв'язок в приміщеннях вищих посадових осіб країни.

Ці люди просто "обурені" заявами Морозу про те, що плівки з аудіозаписом розмов вищих посадових осіб держави, які ніби причетні до зникнення журналіста Гонгадзе, йому передав один з офіцерів СБУ, "офіцер спецслужби зв'язку".

"Кожному елементарно грамотному фахівцеві відомо, що знімати інформацію з каналів, ліній зв'язку, щоб фіксувати розмови в приміщеннях, які використовуються керівниками країни, неможливо ні з якої сторони: технічної, організаційної і фізичної", - підкреслюється в заяві.

Кожний офіцер підрозділу зв'язку під час виконання своїх обов'язків може заходити і знаходитися в згаданих приміщеннях лише в присутності представника Управління державної охорони. Всі роботи на засобах урядового зв'язку в цих приміщеннях документально фіксуються. Існуюча система організаційно-технічних засобів виключає які-небудь відхилення від встановленого порядку проведення подібних робіт, говориться в документі.

"Не дозволяє цього зробити існуюча правова база, честь офіцера, вірність обов'язку і присязі, що високо цінується в підрозділах СБУ. Зі всією відповідальністю заявляємо, що ніхто з нас ніколи, ні за яких обставин не мав стосунків з Морозом. Його заяви відносно причетності керівників держави і представників СБУ до подій, пов'язаних з ім'ям журналіста Гонгадзе, вважаємо популістськими, не зваженими, негідними звання народного депутата України і лідера політичної партії", - говориться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування