Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юлія Тимошенко також давала хабарі?

Середа, 29 листопада 2000, 12:41
Юлія Тимошенко фігурує у карній справі, порушеній російською Генеральною прокуратурою відносно колишнього замміністра оборони Росії по тилу Вячеслава Литвинова "як особа, яка передавала гроші для хабаря".

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, російські слідчі встановили, що Тимошенко передавала хабарі Литвинову "за сприяння в операціях корпорації "Єдині енергетичні системи України", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Встановлений посередник хабаря, а сам факт хабаря підтверджується протоколами допитів і документами, які були вилучені в ході слідства.

Поки документи на Тимошенко не передані до України. Росіяни планують це зробити тільки після проголошення вироку в російському суді щодо даної карної справи. Після цього Генпрокуратура України має намір дати правову оцінку діям віце-прем'єра і ухвалити рішення щодо порушення або відмови у порушенні карної справи проти неї.

Тим часом адвокат Олександра Тимошенко Віктор Говоруха розцінює інформацію прес-служби генпрокуратури як "тактичний хід, ціль якого - пояснити громадськості безвідповідальну заяву" Потебенька про те, що рішення порушити кримінальну справу проти Юлії Тимошенко прийнято, але не підписано. У той же час адвокат відзначив, що інформація про це "мала під собою підстави".

Говоруха не виключив, що генпрокуратура Росії дійсно розслідує кримінальну справу по факту хабарів посадовою особою Міністерства оборони Росії. Однак "нам не відомо", у якій якості в ньому фігурує Юлія Тимошенко, повідомив він агентству Інтерфакс-Україна.

Між тим сама Тимошенко нещодавно відлетіла до Великобританії, як кажуть, на день народження дочки. У оточенні Тимошенко вже сумнівалися в тому, що вона повернеться в Україну. Однак деякі прихильники "єдиного в уряді чоловіка" не вірили, що віце-прем'єр може кинути у в'язниці свого чоловіка.

Сьогодні віце-прем'єр повернулася до Києва. Продовжувати боротьбу?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування