Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Що спільного між Кучмою і Лукашенком?

Четвер, 30 листопада 2000, 12:38
У четвер Кучма вилітає в Мінськ в гості до бацьки Лукашенкі на самміт СНД. Ось в кого йому треба б повчитися. Останнім часом преса і так досить часто проводить аналогії між викраденням Гонгадзе і оператора ГРТ Завадського.

 Леонід Кучма і Олександр Лукашенко
 
Як нагадує агентство Ю.С.Ньюс Дмитро Завадський, телеоператор ГРТ в Мінську, пропав на початку липня цього року, але лише в середині листопада в незалежних білоруських газетах з'явився лист анонімного "офіцера КДБ", який написав, що Діму вбили колишні і нинішні президентські охоронники, причому слідство має серед інших доказів в своєму розпорядженні лопату зі слідами його крові, однак за вказівкою Лукашенка справу забрали з КДБ до МВС, яке нещодавно очолив колишній керівник служби безпеки президента.

Одразу після публікації листа були зроблені сенсаційні кадрові перестановки серед силовиків. На зустрічі з керівництвом КДБ Лукашенко заявив, що "слідчі вкидали в ЗМІ напівсумнівні факти, організовуючи їх витік". Він додав: "Всі братські засоби масової інформації в унісон із західними доброзичливцями намагаються звинуватити мене, президента країни, у зникненні людей - відомих людей".

При цьому Лукашенко перерахував останні зникнення - телеоператора ГРТ Дмитра Завадського, колишньої голови Національного банку Тамари Вінникової і колишнього офіцера МВС Олега Батуріна (ці, як відомо, знайшлися і живуть відповідно у Великобританії і США), а також, як висловився Лукашенко, "трьох раніше" (очевидно, маються на увазі екс-міністр внутрішніх справ Юрій Захаренко, колишній голова Центрвиборчкому Віктор Гончар і його друг-бізнесмен Анатолій Красовський).

Буквально учора Лукашенко продемонстрував свою заклопотаність і в присутності всіх телекамер зажадав від нового генпрокурору знайти зниклих людей: "У вас немає міжособистісних якихось суперечок. Ви як людина президента, як перший охоронник, як людина, яка грудьми колись захистила президента від кулі - ви повинні знайти мені цих людей! Кров з носа, будь-якими способами, будь-якими шляхами. І передусім Діму".

Далі Лукашенко зізнався у скоєному і сказав: "Вони кричать в один голос: Лукашенко винен. Це демократи - демократи, які одяглися в демократичну тогу. Вони вже мене засудили без суду - мене, главу держави.

Так ось, щоб не мучилися більше журналісти з приводу цих всіх гучних справ і злочинів, я хочу заявити наступне. Так, я винен, що це сталося в країні. Я, тому що я президент, і більше не шукайте винних. І тому я несу за це і інше відповідальність в повному обсязі. Тому ще раз підкреслюю: не намагайтеся знайти винних. Винен тільки я.

Але судити мене будуть тільки тоді, - ті, які на це замахнулися, - коли мені в довірі відмовить народ, і коли вони захоплять владу. Тоді вони всі без суду і слідства, і це ви добре знаєте, посадять на кілок під схвальні крики західних наставників демократії. Судити буде нікому. Тому я ще раз підкреслюю: я винен, і я несу відповідальність за все, що відбувається в нашій державі".


А хто несе відповідальність за те, що відбувається в Україні???

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: