Потебенько уповноважений вибачитися

Понеділок, 11 грудня 2000, 11:27
Вступив в дію президентський указ в частині обов'язкового реагування органів влади на критичні зауваження преси. Не далі, як в п'ятницю УП і більшість телеканалів оприлюднили заяву матері Георгія Гонгадзе, яка звинуватила Генпрокурора Потебенька м'яко кажучи в перекручуванні фактів.

У цей день на прес-конференції Потебенько "ляпнув", що мовби, не з вини правоохоронних органів затягується проведення експертизи тіла, знайденого в Таращі, а через хворобу мами Георгія. Мама була обурена.

Невірно інформованому Потебеньку довелося виправдовуватися і вибачатися. В неділю він особисто передзвонив до мами Гії до Львова, щоб вибачитися і з'ясувати всі обставини у першоджерела. Пізніше в ефірі "Епіцентру" було оприлюднено офіційне вибачення прокурора, де вказується винуватець – голова Київської обласної прокуратури Бабенко. Ця прокуратура веде справу про тіло, знайдене в Таращі. Непідкупний слідчий саме цієї прокуратури досі тримає в таємниці і нікому не показує речі, знайдені в могильнику і на тілі.

"Приношу вибачення за неточність перед Александрой Гонгадзе, про що повідомляю громадянам України", - цитує заяву генпрокурора Інтерфакс-Україна

"Прикра неточність" в його словах викликана "неточною інформацією, наданою прокурором Київської області Володимиром Бабенко", який за недостовірну інформацію буде притягнутий "до суворої дисциплінарної відповідальності".

"Насправді, виявилося, що А.Гонгадзе на прохання взяти у неї матеріали для експертизи зразків заявила: "Я зараз хвора, в мене гіпертонічна криза, болить серце. До Києва приїхати не можу, але якщо буде треба, то поїду і дам кров для проведення аналізів", - уточнює генпрокурор.

Як випливає з пояснень прокурора Київської області, той, інформуючи генпрокурора, не надав значення точності сказаного матір'ю Георгія, "а вийшов з суті і неможливості прибуття жінки до Києва". "Я вважаю неприпустимою таку помилку, яка, як достовірна інформація, була використана мною надалі з добрими намірами", - підкреслюється в заяві.

Генпрокурор пообіцяв, що "вживатиме всіх необхідних заходів для об'єктивного, оперативного розслідування справи по зникненню Гонгазде", при цьому не дозволить втягувати органи прокуратури України "до політичної гри".

P.S. У понеділок група з прокуратури виїхала до Львова, щоб провести відбір аналізів для порівняльного тесту на ДНК. Мати Георгія настільки не довіряє правоохоронним органам, що має намір запросити на цю процедуру свою знайому медсестру, яка візьме кров своїм власним шприцем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...