Марчука примушують оприлюднити свою "плівку"

Понеділок, 11 грудня 2000, 13:51
Аудіовизуальний компромат на Кучму і його оточення поповнюється ще одним записом. Депутати Єрмак і Омельченко звертаються до головного захисника національної безпеки й оборони Марчука, щоб той надав відеокасети з показами полковника міліції, який зізнається, що операція по знищенню Чорновіла була проведена "за вказівкою міністра внутрішніх справ Кравченка Юрія Федоровича".

Омельченко і Єрмак направили депутатське звернення секретарю РНБОУ Марчуку з проханням "про надання тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради відеокасети, де є інформація про проведення спецпідрозділом МВС операції зі знищення народного депутата України В'ячеслава Чорновола".

Марчук на початку жовтня 1999 року "як кандидат у президенти України у приміщенні свого виборчого штабу особисто показав нам на відеомагнітофоні відеокасету", говориться в зверненні депутатів, яке цитує Інтерфакс-Україна. На відео записані свідчення людини в масці, яка розповідає, "що він є полковником міліції і входив до спецпідрозділу МВС України, що за вказівкою міністра внутрішніх справ Кравченка Ю.Ф. провело операцію зі знищення народного депутата України, голови Народного Руху України В'ячеслава Чорновола".

На касеті, як йдеться у зверненні, працівник міліції особисто розповідав, як була проведена ця операція. "Ви обіцяли "дати хід" цій відеокасеті після завершення президентських виборів", - освіжають пам'ять Марчукові депутати. Омельченко і Єрмак "просять" Марчука негайно дати вищевказану відеокасету депутатської слідчої комісії Лавриновича.

За даними Омельченка і Єрмака, полковник МВС готовий був дати свідчення за умови забезпечення його особистої безпеки і безпеки членів його родини, а також звільнення з посади Кравченка.

Сам Марчук вже рік, як змінив політичну орієнтацію і зараз заявляє, що касета є нецікавої. У інтерв'ю програмі "Подробиці" телеканала "Інтер" у неділю шеф РНБОУ назвав плівки такими, які "не заслуговують на увагу". Прозвучало й інше слово популярне слово - "провокація".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування