Кучма позбавився останнього аргументу захисту

Понеділок, 11 грудня 2000, 15:55
Офіцера, який передав Морозу аудіокасету, звуть Микола Іванович Мельниченко, йому 34 роки й у нього є маленька дитина. Зараз задля безпеки він увесь час переїжджає з однієї країни в іншу.

Мельниченко пересувається з однієї країни в іншу під надійною охороною "патріотів України" для власної безпеки. Про це заявив голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрій Кармазін.

Кармазін також повідомив, що ознайомився з незіпсованою версією відеоматеріалів, підготовлених Головатим, Жиром і Шишкіним під час зустрічі з офіцером СБУ. "Ми порадимося і вирішимо, як її оприлюднити", - сказав Кармазин. Він також проінформував, що в неділю запис був розмножений і переданий "на надійне збереження" у різні місця в Україні.

Депутат заявив, що перевіряються інші докази, "які свідчать про те, що справа набагато серйозніша, ніж здавалося спочатку". Кармазин висловив переконаність у тому, що міністр внутрішніх справ Кравченко, глава СБУ Деркач, голова Державної податкової адміністрації Азаров, генпрокурор Потебенько "мають терміново подати у відставку", тому що, за словами Кармазина "усі події свідчать про їх причетність до порушень законодавства".

Кармазін також заявив, що знає людину, яка передала аудіокасету Морозу, і не може його охарактеризувати "жодним поганим словом, а усі версії про те, що його купили, не відповідають дійсності". "Офіцер ще хоче послужити Україні, і, очевидно, послужить", - передає слова Кармазина Інтерфакс-Україна. Депутат не вірить у те, що цей офіцер "буде давати свідчення цьому генеральному прокурору". За його словами, офіцер готовий свідчити в українському суді незалежному судді.

"Я думаю, що мова йде про ключове слово - "чому" він це зробив", - сказав Кармазин. За його словами, офіцер заявив, що прийняв присягу на вірність Україні, "а не комусь конкретно", і він "нікому не зобов'язаний служити крім України".

"У нас є докази, що спецпідрозділ і спеціальне управління займаються спостереженням і використовувалися проти політичних опонентів", - заявив Кармазін. Такі дії голова парламентського комітету розцінив як порушення законів і кримінальний злочин. Тому, впевнений він, справа "буде мати ще декілька продовжень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...