Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кіно покажуть не пізніше середи

Понеділок, 11 грудня 2000, 18:06
Журналісти, що зібралися на прес-конференцію, яким було обіцяно показати сенсаційне зізнання колишнього офіцера спецслужб, були розчаровані.

Як правильно зауважив один з журналістів, касету продемонстрували, але не показали. Нам довелося задовільнитися тільки великим білим пакетом, яким помахав Головатий. У контурах пакету явно вгадувалася відеокасета. Але "кіна не буде". Принаймні, у понеділок.

Однак, Сергій Головатий пообіцяв, що бажаючі депутати і журналісти побачать плівку не пізніше середи. А до цього касету продемонструють на засіданні комісії Лавриновича, і якщо не буде прийнято рішення про її трансляцію у сесійному залі в присутності журналістів, то група депутатів, яка зустрічалася з офіцером, "ухвалить це рішення самостійно".

"Я не маю права оповіщати інформацію, яку ми отримали, поки ми не доповіли про неї депутатам тимчасової слідчої комісії", - пояснив Головатий.

Головатий не став відповідати на конкретні запитання журналістів, але пообіцяв, що відповіді на всі свої питання вони отримають, коли побачать касету. За його словами, плівка дає відповідь на питання про те, чому офіцер мовчав, коли знав, що за Георгієм стежать, і проти нього готується злочин.

Головатий тільки детально перерахував питання, які депутати задали офіцерові. Його попросили назвати прізвище, ім'я, по батькові, посаду, останнє місце роботи, охарактеризувати порядок доступу до приміщень президента, коли і за яких обставин проводився запис, на яких носіях, де був встановлений пристрій, і де він знаходиться зараз, а також, що спонукало офіцера вести запис.

Колишній міністр юстиції переконаний, що офіцер діяв правомірно. І довів своє переконання цитуванням Конституції. На думку депутата, розголошування офіцером даної інформації є правомірним, законним, згідно із статтею 32 частини 2 Конституції України, в якій говориться про "недопущення збору, зберігання, використання і поширення інформації про особу без його згоди, окрім випадків, визначених законом, і тільки в інтересах національної безпеки, економічного добробуту і прав людини".

Останнє зауваження, переконаний Головатий, стосується долі Георгія і інших людей, що згадується в аудіозапису Морозу.

Віктор Шишкин, другий учасник депутатського розслідування в одній з держав Шенгенського договору, заявив, що "повністю довіряє офіцеру, він - реальний, що підтверджується паспортом з фотографією". "Він відомий всім, кого охороняв останні 4 роки", - підкреслив депутат. "Офіцер оповістив тільки частину повідомлень на тих носіях, які залишилися в нього", - попередив когось Шишкин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування