Прокуратура активізувалася на "львівському фронті"

Вівторок, 12 грудня 2000, 21:03
В понеділок прокуратура вперше допитала маму Георгія Гонгадзе Лесю. На цьому тижні минає три місяці з моменту зникнення керівника "Української правди".

До цього жодна з офіційних структур, що займається розслідуванням справи Гонгадзе, не робили спроб взяти свідоцтва в неї. Так воно було б і надалі, якби мама Георгія не оголосила про намір звернутися до міжнародного суду. Допитували Лесю Гонгадзе у Львівській прокуратурі. Допит тривав чотири години, і питали її абсолютно про все, починаючи з народження Гії, "зачіпаючи самі болючі місця".
Мама вимоталася, слідчий, мабуть сподівався, що вона не буде перечитувати протокол перед тим, як його підписати. Приблизно так і було. Мама не дуже уважно читала документ, поки не наткнулася на фразу, яку вона не говорила. Мова йшла, ніби про великі борги Георгія. "Я вам цього не говорила", - обурилася вона. "Тоді я перепишу", - миттю погодився слідчий прокуратури.
Але найцікавіше, що в понеділок до неї до хати прибув особисто прокурор області і запропонував через день вилетіти до Києва на опізнання тіла, знайденого у Таращі. У розмові з нею ми пощадили її почуття і не стали описувати те, що залишилося від тіла. Але ж в прокуратурі добре знають, що це тіло пізнати неможливо!? Мало того, що воно без голови, на ньому мало що збереглося, в тому числі відсутні ногти і велика частина шкіри…

Хоч-не-хоч повіриш у припущення Лесі Гонгадзе, яка не виключає, що прокуратура бажає їй смерті, запропонувавши опізнати тіло, яке неможливо опізнати.

Дивним мамі показалася вимога обласного прокурора видати йому рентгенівський знимок руки Гії. Мама відмовилася, оскільки сподівається тільки на незалежну експертизу, тому знімки їй ще пригодяться.

Про історію відносин мами і прокуратури читайте тут

На президента можете не сподіватися

Потебенько знову бреше

Потебенько уповноважений вибачитися

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News