Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний у ролі Касандри: чекайте на розвал більшості

Середа, 13 грудня 2000, 16:12
У середу ще один глашатай волі "гаранта" Роман Безсмертний охарактеризував ситуацію в парламенті психозом. Тому, щоб вона остаточно не вийшла з-під контролю Банкової, парламентська більшість зграйкою відправляється на килим до Кучмі. Щоб потім прийняти рішення за підсумками обнародування аудіовідеокомпромату.

Протягом двох днів між парламентською більшістю і Кучмою будуть проводитися консультації, передає Інтерфакс-Україна слова представника "гаранта" у Верховній Раді Романа Безсмертного. За підсумками зустрічей більшість має ухвалити рішення з кадрових питань".

Таким чином, звільнивши когось із силовиків, Кучма зможе послатися на волю більшості і сказати, наприклад, що "не може ставити під загрозу стабільність" ціїє самої більшості. А ситуація дійсно непроста - "велика частина депутатів у залі знаходиться в стані психозу", заявив Безсмертний. Через це, вважає він, Кучма не повинний брати участь у спеціальному парламентським засіданні щодо справи Гонгадзе.

Крім цього, Безсмертний проти того, щоб питання, пов'язані зі зникненням Гонгадзе та обшуком у Борисполі, "звалювалися в одну купу". "Потрібно розділити і працювати по кожному окремо", - сказав він.

Безсмертний також відзначив, що нинішня ситуація має декілька "можливих перспектив". Серед іншого він назвав, зокрема, "переведення справи у відповідну комісію, відповідно до парламентської процедури", відповідне слідство і судовий процес, а також вихід ситуації з залу, що може "вилитися в будь-який конфлікт".

"Це - дискредитація держави і розвал парламентської більшості", - сказав він при цьому. Особливо цікаво з вуст Безсмертного звучить остання характеристика.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...