Президент не здав силовиків

Середа, 13 грудня 2000, 18:53
Більше трьох годин представники фракцій парламентської більшості вели переговори, відстоюючи необхідність звільнення силовиків.

На зустрічі були присутні всі лідери фракцій, які встигли узгодити загальну позицію - наполягати на заміні керівників СБУ, МВС і Держмитниці.

Як повідомив УП один з учасників зустрічі, президент поводився "досить рівно, спокійно, складалося навіть враження, що він готовий на компроміс, але пізніше з'ясувалося, що він не має наміру здавати силовиків".

"Він не погодився з пропозиціями більшості. Єдине, на що він готівий піти "укріпити керівництво СБУ, МВС і Дермитниці після висновків прокуратури. Кучма вважає, що не можна зараз голосувати за відставку керівників силових відомств", - додав депутат.

В ситуації, що склалася, вважає він, найбільше шансів в постанови, що прийнята за основу. Ця постанова рекомендує президенту звільнити голову Держмитниці Соловкова і керівника СБУ Деркача. Якщо не пройде ця пропозиція, Плющ буде ставити всі проекти постанов з цього питання, яких зараз вже більше 10.

Деякі з них передбачають звільнення всіх керівників силових відомств, а також висловлення недовіри Генпрокурору Потебеньку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування