Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засідання щодо справи Гонгадзе почалося. Кравченко все заперечує

Четвер, 14 грудня 2000, 13:06
О 12:30, як і було заплановано, в парламенті почалося спеціальне засідання, присвячене інформації про хід розслідування справи щодо зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Депутати 250 голосами "за" проголосували за демонстрацію відеоплівки із записом заяви офіцера Держслужби охорони Миколи Мельниченка. Засідання веде перший віце-спікер Медведчук. Відсутність голови Верховної Ради Плющ, а також "просто заступника" Гавриша він пояснив тим, що вони беруть участь в офіційних заходах, присвячених закриттю Чорнобильської АЕС. У ложі преси і гостьовій ложі заповнені всі місця.

Як передає Інтерфакс-Україна, за даними на 13.30 у залі виступає міністр внутрішніх справ Кравченко. Тим часом встановлюють відеоапаратуру. У засіданні також бере участь генпрокурор Потебенько. Відповідаючи на питання депутатів, де знаходиться голова СБУ Деркач, віце-спікер сказав: "Його зараз шукають", що викликало сміх у залі.

У своєму виступі керівник МВС Кравченко заявив, що не мав розмови з Кучмою щодо журналіста Гонгадзе, передає Інтерфакс-Україна."Офіційно заявляю про те, що розмов із главою держави не було, я не одержував доручень від глави держави, не давав доручень своїм підрозділам", - повідомив Кравченко.

Категорично спростувавши факт розмов, Кравченко відзначив, що не може офіційно стверджувати, що це не його голос. За його словами, це може підтвердити тільки експертиза. Далі Кравченко почав стверджувати, що МВС сьогодні "абсолютно прозоре не тільки для прокуратури, але і для громадськості".

Як передає Інтерфакс-Україна, Олександр Мороз заявив на це, звертаючись до міністра: "Юрій Федорович, ви сказали неправду". Лідер соціалістів повідомив, що Мельниченко процитував ще одну ділянку запису: "Мороз ожив, зустрічай його на доріжці, біля озера". "Крім вас і Семиноженка, я там більше нікого не зустрів", - сказав при цьому лідер Соцпартії.

Далі буде...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування