Кравченка - у відставку!

Четвер, 14 грудня 2000, 18:39
Депутати довго радилися, вагалися, але зважилися. Кравченко також став жертвою "справи Гонгадзе". 235 депутатів віддали за це свої голоси, 1 проти, і 28 утримались. Як завжди не голосували "Трудова Україна", "Відродження регіонів", а також фракції СДПУ(о), НДП і Партія зелених.

Потебенько відбувся легким переляком - йому доручено підготувати звіт про контроль за діяльністю силових міністерств і відомств. Головне у цій постанові -Генпрокуратуру зобов'язали провести об'єктивну міжнародну експертизу матеріалів у справі про зникнення Гонгадзе.

"Трудова Україна" і НДП намагалися врятувати ситуацію і попросили півгодинну перерву ніби для проведення міжфракційних консультацій. Перший раз постанова в цілому набрала тільки 225 депутатів, і в момент, коли Плющ спробував "змитися" і перейти до розгляду інших питань повістки, комуністи і соціалісти окуповували трибуну.

За основу цей проект пройшов критичною кількістю голосів: за - 226, проти 3, не голосували 53 з 282 депутатів. Точно також не голосували групи "Трудова Україна", "Відродження регіонів", фракції СДПУ(о), НДП, зелені, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тим часом надто обережну позицію у конфлікті зайняв голова Верховної Ради Іван Плющ. А його поведінка в залі говорить про те, що Банківська надійно тримає його на гачку. Таким пунктуальним і вірним регламенту спікер давно не був.

Ось і зараз спікер на словах наполегливо не хоче займати про- або анти- президентську позицію. Голова парламенту по-старому відзначає "недостатність нової інформації для того, щоб робити якісь висновки як у справі Гонгадзе, так і відносно обвинувачень на адресу президента".

"Головний принцип, яким я зараз керуюся, - не зашкодити. У тому, що відбувається зараз в парламенті, багато форми і мало змісту", - вважає спікер, нагадуючи, що все ще не відомі результати експертизи плівки і тіла, знайденого у Таращанському районі Київської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування