Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деркач і Азаров виступили із зверненнями до народу

Четвер, 14 грудня 2000, 22:13
Голова Служби безпеки України Леонід Деркач тільки в четвер зрозумів, що йому треба щось сказати про причетність Кучми до зникнення Георгія. Тирада, повна пафосу, що непрямо підтверджує факт наявності розмов президента. Зрештою, Деркач заявив, що не збирається у відставку. Зауважим, що після рекомендації парламенту слово за президентом, який, за деяким даними має намір все ж звільнити Деркача.

"Шановні співвітчизники!, - цитує початок звертання розділу СБУ агентство Інтерфакс-Україна. - Звернутися сьогодні до вас мене змусили надзвичайні обставини, а також обов’язок офіцера по відношенню до держави, яку він повинен захищати".

"Розв'язана останнім часом безпрецедентна кампанія наклепу відносно керівників держави є спланованою провокацією, направленою на руйнування державного ладу України, на створення обстановки хаосу і дезорганізації всіх гілок влади і подальше знищення України як незалежної держави", - майже один до одного повторив заяву президента Деркач.

"Ці виступи співпали за часом із завершенням розслідувань по дуже багатьох карних справах, включаючи "справу Лазаренко", його приспішників і ряду інших осіб, що систематично займалися розкраданням нашої держави".

"Народний референдум, результати якого повинні були позбавити депутатів Верховної Ради імунітету перед правоохоронними органами, саботуються парламентом. Той факт, що Верховна Рада сьогодні намагається обезголовити саме Службу безпеки України, доводить, що ініціаторам цієї провокації потрібна не істина - їм необхідно, насамперед, нейтралізувати орган, в якому працюють самі кваліфіковані, непідкупні і чесні патріоти. Характерно, що весь цей шабаш (я не можу назвати це іншим словом) роздувається в основному представниками фракцій, що рвуться до повернення часів, які ми з вами 70 років намагалися скинути з себе, заплативши за це кров'ю і життями тисяч істинних патріотів України. За всією цією спланованою, ретельно відпрацьованою провокацією стоять ті, хто, укравши у народу мільйони, прикриваючись псевдопатріотичними лозунгами, бояться реального розслідування своїх злочинів перед народом України", - говорить голова СБУ.

"Я думаю, що багатьом депутатам Верховної Ради варто було б вийти на трибуну і покаятися перед народом, пояснивши походження багатоповерхових особняків, мільйонних рахунків на Заході, і чесно піти, звільнивши дорогу тим, хто буде будувати демократичну, незалежну, процвітаючу Україну", - говорить Деркач, скоріш за все, маючи на увазі себе, свого сина, Кравченка, Азарова і Леоніда Даниловича.

"Депутати безпідставно, не отримавши ніяких юридичних підтверджень, крім голослівної брехні того, кого в офіцерському колі завжди було прийнято вважати зрадником, безкарно ображають керівників всіх правоохоронних органів України, нагнітаючи істерію в залі, який повинен бути оплотом закону". Логічно припустити, що якщо Деркач називає Мельніченка зрадником, значить, факт прослуховування мав місце.

У депутатів, зазначає Деркач, "не було часу прийняти Карний і Цивільний кодекси, без яких не може жити ніяка держава, однак, вони знаходять час демонструвати брехливі, бездоказові, відверто сфабриковані фальшивки".

"Відповідально заявляю: я буду залишатися на своїй посаді доти, поки інше рішення не буде прийняте головою нашої держави - президентом України Леонідом Кучмою. І поки я на цій посаді, керована мною Служба безпеки України зробить все для того, щоб не допустити анархії, дестабілізації суспільства! Хочу попередити організаторів провокації: ніякі фальшивки не допоможуть вам піти від відповідальності - і ви відповісте перед народом України не тільки за той бруд, в якому ви намагаєтеся виваляти нашу країну, але і за власні злочини", - говорить Деркач.

"На відміну від організаторів цієї провокації, я ніколи і нічим не заплямував честь офіцера і совість людини! На відміну від вас, мої руки чисті! Зупиніться, поки не пізно: Батьківщина - це не тільки ваші гаманці і рахунки, це ще і мільйони людей, які і на виборах президента, і референдумі вже сказали своє слово! Виконайте волю народу - це буде саме чесне і правильне, що ви зможете зробити!”, - з пафосом завершив свою мову головний "службіст" країни.

А в цей же вечір своє офіційне звернення до народу оприлюднив ще один "подельник" -глава Державної податкової адміністрації Микола Азаров. "Перед Богом і народом України свідчу, що якби я щось знав про підготовку замаху на народного депутата Наталію Вітренко, я зробив би все, що від мене залежить, щоб запобігти цьому акту.

На власному прикладі переконуюся, що певні політичні сили спекулюють на трагедії наших людей, роздувають широкомасштабну провокацію проти України і вибраного народом президента.

Глибоко переконаний, що рано або пізно правда про це буде відома всім. І організатори, і виконавці цієї провокації понесуть покарання перед законом України і перед її народом", - говориться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування