Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий інцидент з депутатом

Понеділок, 18 грудня 2000, 12:31
Або силовики зовсім "аборзели", або комуністи почали дискредитацію парламенту. У неділю член фракції КПУ Кравченко в Донецьку ганяв на своїй "Ниві", в результаті для нейтралізації депутата прибув наряд міліції. Зі слів народного обранця, йому намагалися підкинути пістолет "Макарова".

Не встигли бориспільські митники закінчити пошук партії алмазів, як депутатський імунітет постраждав в Донецьку. На погоджувальній раді фракцій в понеділок Іван Плющ повідомив, що в неділі увечері в його приймальній прозвучав тривожний дзвінок. На проводі був лідер комуністів Симоненко, який розказав, що 17 грудня о 19 годині стався конфлікт між членом фракції КПУ Миколою Кравченком і співробітниками ДАІ. Була застосована фізична сила.

Як передає Інтерфакс-Україна слова спікера, машина "Нива", за кермом якої був депутат, грубо порушувала правила дорожнього рушення. Кравченко не відреагував на вимоги співробітників ДАІ зупинитися. Після цього вони по рації викликали наряд, незабаром порушник зупинився і вийшов з машини. Однак він не відреагував на неодноразові вимоги зупинитися, після чого його зупинили за руку. Через 50 хвилин депутат подзвонив в приймальну МВС, повідомивши про те, що співробітники ДАІ намагалися підкинути йому в машину пістолет "Макаров" з глушником.

Розібратися в детективній історії Плющ вирішив, зідзвонившись з іншим Кравченком, який поки ще працює міністром внутрішніх справ. У кращому стилі той поінформував, що до Донецьку поїхала бригада висококваліфікованих фахівців, в тому числі й заступник міністра внутрішніх справ. Про цю ситуацію Кравченко (в сенсі Юрій) поінформував також генерального прокурора.

У Симоненко є альтернативна версія того, що відбувалося в Донецьку. Тому в ході погоджувальної ради лідер комуністів попросив у вівторок заслухати коротку інформацію МВС в зв'язку з історією, що трапилася з Миколою Кравченком. Плющ пропозицію прийняв, приногідно заявивши, що інформація буде "прийнята до відома". Разом з цим спікер закликав не перетворювати слухання "в шоу".

Другим питанням погоджувальної ради стала спадщина ударного минулого тижня. У понеділок Мороз зажадав терміново розглянути питання про подолання вето на закон про спеціальні слідчі комісії. Лідер соціалістів нагадав про те, що парламент ухвалив рішення про розгляд цього питання у позачерговому порядку. Тоді також було вирішено заслухати звіт генпрокуратури про її діяльність.

Лідер СПУ також висловився за необхідність розгляду нового закону про вибори народних депутатів, оскільки, з його слів, вони можуть бути достроковими.

На все це перший віце-спікер Медведчук зазначив, що, оскільки була прийнята відповідна постанова про розгляд вето президента на закон про спеціальні слідчі комісії, то він вже автоматично вважається внесеним до порядку денного. Разом з тим, він зазначив, що для визначення дати його розгляду необхідне рішення погоджувальної ради.

Говорячи про звіт генпрокуратури, Медведчук сказав, що керівництво парламенту звернеться до Потебенька з тим, щоб з'ясувати, коли такий звіт буде готовий, після чого на погоджувальній раді буде розглянута дата слухання в парламенті.

Вибух депутатської активності на минулому тижні набуває в'ялопротікаючої форми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування