Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінець фільму

Понеділок, 18 грудня 2000, 15:23
Спецслужби можуть розслабитися - Мороз обіцяє більше не турбувати появою нового компромату в справі Гонгадзе. І радить провести ще одну експертизу - меблів на касеті зі свідоцтвами Мельніченка.

Лідер соціалістів заявив журналістам, що він не збирається надавати додаткові матеріали, крім вже оприлюднених, у справі Георгія Гонгадзе. Тепер треба "дати відповіді на вже поставлені питання", - передає слова Мороза Інтерфакс-Україна.

В понеділок лідер соціалістів прокоментував й інші подробиці, які самовільно з'являються у справі Гонгадзе. Так, Мороз назвав ціну розмов про те, що їм керує рука з-за кордону – вони "не варті й виїденого яйця". "Це той сценарій, який я оприлюднив 28 листопада, згідно із законом, Конституцією, я віддав ті матеріали, які у мене були, - сказав лідер СПУ, який, як і раніше, впевнений в правдивості записів. - Я не зустрічав в депутатському корпусі жодної людини, яка б сумнівалася в істинності всього, що записано".

Як вважає Мороз, доля Деркача, Соловкова і Кравченка на ділі продемонструє позицію "гаранта" з приводу всього, що відбувається – якби він звільнив перших двох, то, "ця частина рішення була б логічною, як метод відвернення уваги від основного питання". Керівник МВС стане предметом більш складної дилеми – не звільняти його означає, що Кучма бере на себе відповідальність, звільнити – значить визнати, що "все це так і було".

Мороз також згоден, що після аудіоскандала зникла загроза "усунення уряду з політичної арени в цьому складі". "У певних кіл з'явилася інша турбота". Недільні роздуми Марчука в "Епіцентрі" про те, що касетний скандал вигідний уряду, оскільки відволікає від проблем в енергетиці, Мороз назвав наслідками його надмірної турботи про енергетичний комплекс.

Ну а на припущення Безсертного, які з'явилися після його телефонних контактів з меблевиками, лідер соціалістів порадив провести "свою експертизу з приводу того, хто і де ці меблі випускає". "По Безсмертному, виходить, що троє депутатів-членів слідчої комісії, які привезли відеозапис з-за кордону, брешуть". Іншого дієслова, як "затуркування людей", ці гіпотези з вуст головного соціаліста не удостоїлися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування