Парламент – крок вперед, два кроки назад

Понеділок, 18 грудня 2000, 16:07
Степан Гавриш зробив останню спробу вигородити більшість в ситуації з силовиками. Як відомо, на зустрічі з президентом перед голосуванням про долю Деркача, Соловкова і Кравченка, більшість не отримала від Кучми "добро" на їх зняття. Однак, оскільки окремі важливі особи в цьому таборі все ж доклалися до відставки цих фігур, зараз всі вони намагаються переконати "папу" в тому, що нічого такого вони не замишляли.

"Спроба звільнити всіх керівників силових міністерств надто небезпечна для України", - видав у понеділок віце-спікер Гавриш. При цьому він повідомив, що пропозиція парламенту щодо відставки силовиків, "носить для глави держави рекомендаційний характер". Тому Гавриш зберігає надію, що Кучма "ухвалить відповідальне рішення" по відношенню до керівників силових відомств після того, як перевірку проведе Генеральна прокуратура.

При цьому він "остаточно ліг" під президента, помітивши, що зараз немає ніякої необхідності змінювати Конституцію, щоб силовиків призначав і звільняв парламент.

Але є все ж речі, які депутати не пробачають. Не сподобалася їм заява глави СБУ, яка по їх визначенню, "носить образливий характер для Верховної Ради".

Загальна думка спікера Верховної Ради і погоджувальної ради з приводу заяви Деркача така - в ній "у зневажливій формі трактується діяльність всієї Верховної Ради і усього депутатського корпусу, що не відповідає дійсності".

"Ми переконані, що подібна заява є емоційною, і сподіваємося, що вона пов'язана тільки з тим, що глава Служби безпеки пройшов важке випробування на парламентській трибуні в Верховній Раді України", - сказав Гавриш.

Гавриш став виправдовуватися, що в парламенті все ще є "конструктивні сили, які підтримують українську державу, український уряд і українського президента". Тому даремно Деркач поганьбив одразу всіх. Його заява, виходить з промови Гавриша, стосується дуже окремих політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...