Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із-за океану вимагають, щоб Кучма пішов у відставку

Вівторок, 19 грудня 2000, 14:34
Представники української інтелігенції Канади закликають Кучму добровільно піти у відставку. Про це йдеться у зверненні 30 представників канадської інтелігенції, яке було направлено Кучмі, Плющу та Ющенку. Його текст зачитав на ранковому пленарному засіданні парламенту у вівторок позафракційний депутат Григорій Омельченко.

Діаспора підтримує вимоги української молоді, яка знаходиться на майдані Незалежності у Києві, і закликає Кучму звільнити з посад міністра внутрішніх справ Кравченка, голову Служби безпеки Деркача, генерального прокурора Потебенька, керівника адміністрації президента Литвина та голову Державної податкової адміністрації Азарова. А також представники української інтелігенції Канади закликають спікера і прем'єр-міністра "встати на підтримку" молоді.

Автори звертання стурбовані тим, що "українська молодь змушена жертвувати своїм здоров'ям і життям ради того, щоб звільнити Україну від олігархічно-кримінального елемента в правлячій верхівці", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За роки правління Кучми Україною прокотилася серія зникнень і вбивств на замовлення відомих політичних діячів і журналістів, і серед них - найбільш резонансне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе", - йдеться в звертанні.

На думку представників української інтелігенції Канади, всі ці зникнення і вбивства "вказують на те, що розбірки, терор, насильство стали звичним явищем для України". "Українська молодь, яка це усвідомила, зараз знаходиться на холодних гранітних плитах майдану Незалежності. Вона бореться не тільки за своє майбутнє, але і за майбутнє української держави", - зазначається в звертанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...