Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не коментує, а Ющенко негативно ставиться до акцій

Вівторок, 19 грудня 2000, 16:01
Президент Кучма в Закарпатської області поки що не коментує мітинг протесту проти його правління. В інтерв'ю "Українським Новинам" прес-секретар президента Олександр Мартиненко сказав так: "Коментарі Кучма не давав, а чому він власне повинен коментувати?".

За його словами, адміністрація президента навряд чи буде вживати які-небудь заходів, щоб заспокоїти тих, що мітингують.

У вівторок в Чопы Кучма зустрічається з президентом Словаччини Рудольфом Шустером. Цього ж дня Кучма прибуде до Львова для прощання з главою Української греко-католицької церкви Мирославом-Іваном, кардиналом Любачивським.
Однак вже увечері президент повернеться до Києва.

У той же час надійшла перша реакція прем'єра України Віктора Ющенка, який "не допускає" можливості введення в країні надзвичайного стану в зв'язку з проведенням акцій протесту за відставку президента країни.

Ющенко взагалі "негативно" ставиться до конфліктних способів розв'язання проблем.

"Це все позбавляє нас можливості нормально працювати, вести будівництво, зокрема, політичних сил. Безумовно, я ніколи не довіряв стихії, і я не вважаю, що стихія дає найкращу відповідь на виникаючі проблеми економічного або політичного характеру".

Ющенко переконани, що "лінія президента" в нинішній ситуації, що полягає в урегулюванні конфлікту виключно в правовому полі, є "ясною і однозначною". "Нам запропонований процес, який вимагає часу", - заявив прем'єр і додав, що критично ставиться до того, щоб емоції переважали при розв'язанні конфлікту.

Ющенко визнало, що конфліктна ситуація, що склалася в суспільстві, "на жаль, не додає ні Україні, ні владі репутації і авторитету", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...