"Любителі" Кучми вимагають крові?

Вівторок, 19 грудня 2000, 17:52
"Любителі" Кучми організувалися у Громадянський комітет захисту Конституції. Учасники мітингу, на який партійці з СДПУ(о) і "Відродження регіонів" зібрали студентів, сплативши їм простій у навчанні в розмірі 10 гривень, вирішили, що країна в небезпеці.

В резолюції молодь, яка "своє життя буде будувати з Кучми", закликала "всі громадські організації і політичні партії, які стоять на принципах демократії, об'єднатися у справі захисту конституційного ладу і державній незалежності України".

Від Кучми вони чекають "негайного і рішучого вживання всіх передбачених Законом заходів для стабілізації політичної ситуації, недопущення громадського протистояння і силового варіанту розвитку подій". А українські парламентарії "забов'язані довести реальну здатність виконувати свої основні функції законотворчості, не перетворювати вищий законодавчий орган в засіб тиражування фальсифікованого компроматного бруду і виправдання незаконних засобів політичного реваншу".

В обід ці молоді хлопці, що вже пристосувалися до життя, отримували свої пиріжки і гарячий чай в обмін на видані їм талони. Від фото і теле камер відверталися, напевно, соромно…

Разом з тим, учасники антикучмовської акції вимагають ухвалити загалом закон про президента, де має бути чітко виписана процедура імпічменту, виконати постанову парламенту про пряму трансляцію сесії, і голосування в непоіменному режимі, а також подолання вето на закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради.

На 21 грудня, наполягають учасники акції, має бути призначений звіт генерального прокурора Михайла Потебенька у справі Георгія Гонгадзе і про роботу правоохоронних органів. Учасники акції вимагають почати пленарне засідання парламенту у четвер з розгляду цих вимог. Вимоги пікетників передані першому віце-спікеру Віктору Медведчуку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування