Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери без кордонів" підтримують акції протесту в Києві

Середа, 20 грудня 2000, 11:38
Mіжнародна організація захисту свободи слова "Репортери без кордонів" звертаються до всіх західноєвропейських журналістів із закликом не бути байдужими до того, що відбувається в Україні навколо пошуків журналіста Георгія Гонгадзе.

"Репортери без кордонів" вирішили підтримати акцію протесту в Києві, також вимагаючи правдивого розслідування справи Гонгадзе, повідомив Робер Менар, генеральний секретар "Репортерів без кордонів", повідомляє Інститут масової інформації.

"Незавжаючи на те, що Україну ледь не виключили з Ради Європи, ситуація зі свободою слова в цій державі сильно погіршилась за останній рік," – наголошується в комуніке, розісланому по всіх великих західних медіа. Міжнародна організація вимагає, "будь-якими способами, - а якщо потрібно – і вдаючись до міжнародної експертизи, - прояснити ситуацію з звукозаписами, оприлюдненими в українському парламенті. Ми підтримуємо боротьбу українських журналістів у пошуках правди", - наголошують "Репортери без кордонів" та закликають міжнародні та європейські структури дати зрозуміти українській владі, що нинішня ситуація не сумісна зі статусом члена Ради Європи.

"Доки світ не дізнається правду про зникнення Гонгадзе, про довіру українським можновладцям можна навіть не говорити", - вважає Робер Менар, генеральний секретар організації. Він наголосив у інтерв’ю ВВС, що досі українська влада не відповіла на жодний із запитів організації стосовно справи Гонгадзе, що є певним нехтуванням іміджем України за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування