Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Криза завершилася.
Кучма пішов назустріч учасникам антипрезидентської акції

Середа, 20 грудня 2000, 13:21
Президент вирішив, що може пожертвувати силовиками. Більш того, він готовий дати доручення про проведення незалежної експертизи у справі Гонгадзе. Такі підсумки переговорів представників акції "Україна без Кучми" з президентом. "В рамках розмови був досягнутий компроміс, який дозволяє відправити молодь додому на час до отримання висновків експертизи у справі Гонгадзе", - сказав співголовуючий акції Юрій Луценко.

Він повідомив журналістам, що до завтрашнього дня наметове містечко буде залишатися на майдані Незалежності, пізніше буде розглянуте питання про його згортання, оскільки організатори акції побоюються за здоров'я її учасників.

Учасникам акції буде надане слово в парламенті, а їх виступ буде переданий по першому національному телеканалу УТ-1.

Подальша доля акції залежить від майбутнього засідання Верховної Ради, від якого учасники чекають подолання вето президента на закон про тимчасові слідчі комісії парламенту і звіту генерального прокурора, з подальшим розглядом питання про недовіру йому. Учасники акції будуть чекати цих рішень в четвер біля стін парламенту.

Розмова з президентом, в якій зі сторони пікетників брали участь ще і Володимир Чемеріс а також народний депутат Іосиф Вінський, була довгою, і "іноді були гарячі моменти". Президент доповів, що вже доручив провести незалежну експертизу із залученням міжнародних фахівців всіх доказів, пов'язаних із справою Гонгадзе, зокрема, тіла, знайденого у Таращі, і аудіозапису, на якому записано його вказівки щодо усунення журналіста.

Однак не все так просто... Кучма дійсно доручив провести повний комплекс експертиз по справі Гонгадзе із залученням незалежних фахівців. Однак, як повідомив прес-секретар президента Олександр Мартиненко, Кучма нічого не казав про готовність звільнити керівників силових відомств.

"Президент готовий лише розглянути це питання, однак підкреслив на зустрічі, що всі призначення і зміщення міністрів в уряді проводяться за представленням Кабінету міністрів", - поправив пікетників Мартиненко.

Інші питання, в тому числі, можливі рішення Верховної Ради щодо справи Гонгадзе, в ході зустрічі у середу не обговорювалися, повідомив прес-секретар.

Кучма висловив готовність виконати рекомендації Верховної Ради про звільнення з посад керівників силових структур, однак, підкреслив, що має намір зробити це відповідно до Конституції, тобто після подачі відповідного представлення прем'єр-міністром Віктором Ющенком.



Зараз учасники акції рушили до будівлі Кабінету міністрів, щоб зажадати від прем'єра Ющенка подачі відповідної заяви про звільнення від посад силовиків, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про хід акції читайте.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування