Долю силовиков вирішує Ющенко

Середа, 20 грудня 2000, 16:55
Кучма боїться ухвалювати рішення по силовикам і "переводить стрілки" на прем'єра. Приблизно так розтлумачив готовність Кучми розглянути рекомендацію парламенту про звільнення силовиків за наявності відповідного представлення Ющенка лідер соцпартії Олександр Мороз.

"Нічого дивного в цьому немає, якщо проаналізувати всі ті перипетії боротьби адміністрації і особисто президента з прем'єр-міністром, які ми спостерігали тривалий час і які припинилися після 28 листопада. Подивимось, як будуть далі діяти і прем'єр, і інші представники влади, однак всі ці спроби ми не випустимо з-під контролю", - сказав Мороз на прес-конференції, підводячи підсумки останніх подій.

"Зараз м'яч знаходиться на полі прем'єра, і від його позиції дуже багато що залежить для його авторитету і, власне кажучи, для ствердження демократії в Україні",- передає слова Мороза Інтерфакс-Україна.

І тут сказав своє вагоме слово Григорій Омельченко, який нагадав про указ 1996 року, коли Кучма підпорядкував безпосередньо собі міністерства оборони, внутрішніх справ і СБУ. При цьому нинішня Конституція передбачає, що прем'єр подає президенту представлення про звільнення членів Кабінету міністрів. Однак, додав всюдисущий Омельченко, той же голова СБУ не є членом уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...