Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деркач, Волков і Пінчук не хочуть прискорення розслідування справи Гонгадзе?

Четвер, 21 грудня 2000, 10:48
У четвер депутати ухвалили постанову "Про прискорення розслідування у справі зникнення журналіста Георгія Гонгадзе". "За" проголосували 241 депутат.

Проти того, щоб постанову про прискорення розслідування внести в порядок денний, чомусь висловилися групи "Трудова Україна" (лідери - Деркач маленький, Ігор Шаров, Віктор Пінчук, Сергій Тигипко), "Відродження регіонів" (лідер Волков, який обіцяв зробити все, щоб знайти Георгія), фракції Народно-демократичної партії і Партії зелених.

Проект запропонували Михайло Сирота, Олександр Яковенко, Тарас Чорновіл і Тарас Стецків. Документ зобов'язує Генеральну прокуратуру прискорити розслідування з використанням результатів незалежних експертиз, а також направити за кордон слідчого у справі зникнення Гонгадзе для допиту майора управління Госохорони Миколи Мельниченка. Допит майора буде стосуватися виключно обставин, які стали йому відомі в зв'язку із зникненням Гії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Автори постанови пропонують звернутися до Ради Європи і ОБСЄ для проведення незалежних експертиз аудіозапису, представленого Олександром Морозом, і ідентифікації тіла, знайденого у Таращі. Кабінету міністрів поручається профінансувати витрати, пов'язані з проведенням за кордоном незалежних експертиз і необхідних слідчих дій.

Журналісти пропонують, щоб Генпрокуратура самостійно сплатила проведення експертиз з грошей Павла Лазаренка. Не так давно близько 10 млн. швейцарських франків були перераховані на рахунок Генпрокуратури і поки вони "не розчинилися в бюджеті", доцільно направити їх на проведення експертиз за кордоном, якщо місцевим фахівцям ніхто не вірить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування