Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ХРОНІКА АКЦІЇ

Четвер, 21 грудня 2000, 11:30
Парламент надав слово одному з лідерів акції "Україна без Кучми" Володимиру Чемерісу. За цю пропозицію проголосували 241 депутати.

Читайте виступ Чемериса тут.

Удень в середу, як стало відомо УП, в Кабінеті міністрів проходило засідання уряду, на якому, серед іншого, розглядалося питання про звільнення силовиків. Як відомо, Кучма поклав відповідальність за дане рішення на Ющенка, який сам має подати на ім'я президента подання про звільнення силовиків.

Тим часом, перед парламентом знову зібралися дві протиборствуючі групи - "за" і "проти" Кучми. На цей раз, як передає кореспондент УП, симпатиків Кучми було дещо більше - позначається добра підготовка партій "Центр" (лідер Деркач-син) і "Трудової України" (голова партії - Сергій Тигипко). Під транспарантами цих двох партій біля парламенту скупчилися студенти київських (аграрний, Соломонов університет etc) і регіональних вузів. Нашому кореспонденту деякі з них зізналися, що цього разу їм вдалося отримати залік за похід під стіни Ради.

Як передає кореспондент Інтерфакс-Україна, починаючи з четверга центр площі перед українським парламентом огороджена по периметру подвійною залізною огорожею, яка розбита на секції. Між двома акціями також вільний простір, відділений двома рядами міліції, причому біля учасників акції за відставку президента кількість міліції більше.

Учасники акції за відставку Кучми викрикують гасла "Ганьба!", "Імпічмент!", "Слово Чемерісу!, "Де Гонгадзе?", маярять синьо-жовті прапори, і народ тримає в руках транспаранти, листівки із зображенням Гонгадзе.

На відміну від цієї групи, учасники акції на підтримку Кучми поводяться досить спокійно. У них в руках плакати на підтримку діючого президента: "Президент України Кучма Л.Д. - гарант Конституції України", "Чесно служити народу - обов'язок кожного". Учасники цієї акції пройшли повз парламент, у кожного з них в руках був паперовий прапорець "Президент - Україна з тобою. Партія "Центр". Хід очолювали чотири сміттєвих машини, які, за задумом організаторів, повинні були символізувати, що антикучмовским силам час відправитися на звалище історії.

Про попередній перебіг подій читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування