Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виступ у Парламенті України Володимира Чемериса, співголови акції "Україна без Кучми"

Четвер, 21 грудня 2000, 11:32
Виступ у Парламенті України
Володимира Чемериса, співголови акції "Україна без Кучми"
Київ, 21 грудня 2000 року


Співвітчизники!

Я знаходжусь тут, щоб донести до Вас вимоги людей, які відчувають себе громадянами і не можуть більше мовчати. Я представляю тих, хто більше не миритиметься із системою брехні, злочинності, беззаконня і безвідповідальності.
Впродовж останніх років в країні була збудована система президентського авторитаризму, система, яка нехтує правами людини і свободою слова.
Настав час сказати – досить!

15 грудня на Майдані Незалежності розпочалася громадянська акція "Україна без Кучми!". Представники різних політичних поглядів вперше об'єдналися навколо однієї ідеї - ідеї демократичної України, свободи слова та прав людини. І це перше, в чому ми перемогли правлячий режим.

Серед нас є не тільки послідовні опозиціонери, а й ті, хто до останнього моменту вірив цій владі і сподівався на її добрі наміри. Серед нас є й такі, хто на останніх виборах голосував за нинішнього Президента.

З того часу багато змінилося. Змінилися й погляди багатьох простих громадян, яких вразило лицемірство глави держави і його оточення. Зникає журналіст, а нас втішають тим, що тисячі зниклих громадян України так ніколи і не знаходять. Президента, міністрів-силовиків та генерального прокурора підозрюють у вчиненні злочину і саме їм та їхнім підлеглим доручають розслідувати цей злочин! Посадові особи, котрі повинні здійснювати правосуддя, цинічно брешуть, а підконтрольні Президентові засоби масової інформації змушені розносити цю брехню по всій країні.

Ми переконані, що це не випадковість. Ми бачимо, як цей Президент і його поплічники з початків свого правління кидали обіцянки, які свідомо не виконували. Замість демократії маємо сваволю можновладців і безправність людей. Замість реформ – збагачення олігархів і злидні мас.

Ця людина, Леонід Кучма, він же – глава держави, і, ніби в насмішку, гарант Конституції, насправді намагається узурпувати владу, перетворити на маріонеток і лакеїв і парламент, і політичні партії, і журналістів. Нетерпимість Президента Кучми до інакодумства відкидає нас у ті часи, коли за слово правди людину вбивали.

Досить! Настав момент істини. Сьогоднішня акція на Майдані Незалежності є свідченням того, що суспільство більше не може і не хоче миритися з моральною деградацією влади і неможливістю контролю над владою з боку народу. Зникнення журналіста Георгія Гонгадзе та аудіозаписи, оприлюднені Олександром Морозом, є не причиною нашої акції, а останньою краплею, яка переповнила чашу недовіри до влади.

Заклики до спокою і стабільності, до яких вже вкотре вдалася влада, сьогодні є намаганням приховати правду, уникнути відповідальності та утримати владу будь-якими методами. Криза довіри до влади почалася не на майдані, а у високих кабінетах нечесних і неморальних політиків. Ми з вами маємо шанс довести, що гідні кращої влади.

Леоніде Даниловичу! Ви сподіваєтесь, що експертиза доведе вашу невинність. Ви хочете експертизи. І ми хочемо експертизи. Вітчизняної, міжнародної чи будь-якої іншої. Але немає таких експертів, які повернуть вам довіру народу. Доки ви не підете у відставку, ви залишаєтесь головним об’єктом страшних здогадів і підозр. І це буде вашим місцем в історії України. Час працює проти вас. Зробіть своє рішення сьогодні, або історія зробить його за вас завтра.

Досить лякати нас ще гіршою владою. Ми хочемо бачити кращу. За вами засоби масової пропаганди і гроші. За нами – правда. Сьогодні, в таборі на Майдані Незалежності нас кілька сот, під Верховною Радою – тисячі. Ми відчуваємо підтримку мільйонів. Якщо ви нас не почуєте – то ви ці мільйони побачите.

Наші вимоги:
1. Незалежна міжнародна експертиза доказів у "справі Гонгадзе".
2. Надання прямого теле та радіоефіру депутатам, які контактували із свідком Мельниченком.
3. Відставка міністра внутрішніх справ Кравченка, голови СБУ Деркача, генпрокурора Потебенька.
4. Відставка Президента України Леоніда Кучми.

Наполягаємо, щоб Верховна Рада визначилась сьогодні щодо:
- звіту генпрокурора;
- закону про тимчасові слідчі комісії;
- прискорення розгляду так званої справи про зникнення Георгія Гонгадзе.
Всі ці вимоги ставить життя. Акції протесту триватимуть доти, доки вони не будуть задоволені.

УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ!!!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...