Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент тільки спочатку розгубився

Четвер, 21 грудня 2000, 19:13
"При тому шаленому тиску з боку деяких парламентських груп насамперед на правоохоронні органи, напевно була розгубленість. Розгубленість не в тому розумінні самого слова, а боязнь помилитися десь, зробити щось не так", - зізнається президент Кучма в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Коли Кучма опам'ятався, він зрозумів, що "завдання ініціаторів цієї акції і тих, хто стоїть за нею, - знищити весь верхній рівень правоохоронних органів прокуратури, міліції, податкової служби, митниці, служби безпеки".

Далі президент дає зрозуміти, що не має наміру погоджуватися на відставку силовиків. "Під впливом емоцій, навіть якщо це комусь хочеться, то я такі дії робити не буду. Я буду керуватися тільки одним - Конституцією і нашим чинним українським законодавством. Тому я дав доручення Генпрокуратурі вивчити цю справу, в тому числі і питання обговорення у парламенті (!). І коли мені покладуть на стіл відповідні висновки, тоді я буду разом з прем'єром робити висновок".

У цьому ж інтерв'ю "гарант" роз'яснив, що він мав на увазі, коли погодився на проведення незалежної експертизи із залученням міжнародних фахівців.

Зараз Кучма каже, що наполягає на проведенні експертизи в рамках законодавства України. А це означає, що іноземні експерти притягуються тільки "якщо для української експертної установи не досить спеціальних пізнань, щоб зробити об'єктивний висновок з того або іншого дослідженню". До речі, згода Кучми на проведення незалежної експертизи стала єдиним пунктом, за яким, начебто дійшли згоди Кучма і його опоненти.

Як завжди незрозуміло Кучма відповів на прохання спрогнозувати, як далі будуть розгортатися події. "Ми ж не можемо взяти українських політиків і поміняти, або свій народ поміняти, ми все це повинні пережити самі. Без допомоги, як кажуть, і радників нам не треба ніяких. Якщо ми будемо здатні на це, якщо наша політична еліта буде готова до цього - будь ласка", - так нічого і не сказав Кучма.

Ці прозріння Кучми означають, як мінімум, одне - "гарант" схаменувся і знову став таким, як раніше - упертим і владним. А що йому до людей...

P.S.У середу Кучма виступив в ролі диктора, начитуючи з відповідними інтонаціями нецензурні репліки з розшифровки плівки Мороза, які як стверджує опозиція, належать саме йому. Принаймні, такий порядок проведення слідчого експеримента закріплений в українському законодавстві.

Напевно, багато хто все віддав би за те, щоб послухати таку процедуру збору "зразків голосу і мови" глави держави. Експертні зразки голосу і мови були відібрані "в тих умовах, в яких міг бути зроблений запис". Трохи раніше прокуратура взяла зразки у Литвина і Кравченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...