Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юлію Тимошенко викликають в Росію… на допит

П'ятниця, 22 грудня 2000, 17:09
Російська військова прокуратура викликає на допит віце-прем'єра України Юлію Тимошенко. Її звинувачують у передачі великого хабаря високому військовому російському начальнику.

Як передають російський ЗМІ, головний військовий прокурор Росії Михайло Кисліцин звернувся до генерального прокурора України Михайла Потебенька з проханням провести слідчі дії з Тимошенко.

Джерела "Інтерфаксу" в Москві повідомляють, що допит Тимошенко буде проводитися в рамках карної справи про зловживання в Головному управлінні військового бюджету Міністерства оборони Росії, за яким вже пред'явлено обвинувачення генералу-полковнику Георгію Олійнику. За різним даними російські слідчі мають намір з'ясувати обставини, пов'язані з дачею великого хабаря високопоставленим російським посадовим особам.

Тим часом в Києві прес-секретар віце-прем'єра Віталій Чепінога заявив: "Ми в принципі чекали такого розвитку подій, тому що дня два або три назад нам повідомили, що до Москви виїхала спеціальна група Генеральної прокуратури України із завданням знайти компромат на Юлію Тимошенко будь-якою ціною".

"Ми проводили свій аналіз, і, наскільки нам відомо, в Москві ця справа давно б вже затухла, якби його зі своєї сторони всіляко не підіймали з української Генеральної прокуратури", - заявив прес-секретар в інтерв'ю телекомпанії НТВ в п'ятницю.

Громадянин Олійник, що був начальником Головного військового управління Міноборони, звинувачується у перевищенні посадових повноважень, що призвело до великих збитків. Поки Олейника вирішили не арештовувати, тому що він не заважає розслідуванню.

"Ми встановили, що внаслідок діяльності Олійника державі нанесено збитків на дуже велику суму, в мільйони доларів, - заявив Михайло Кисліцин, - справа порушена ще в березні і пов'язана з відносинами між Росією і Україною"

Раніше "Независимая газета" повідомляла, що мова в справі йде про 450 млн. доларів. За версією слідства, ці гроші Олійник і його підлеглі декілька років назад переказали на рахунки англо-української компанії у сплату за будматеріали для армії, які так і не були отримані, повідомляє НТВ.

Щодо самої України, де Тимошенко працює віце-прем'єром, то зараз її доля цілком і повністю залежить від Ющенка. Принаймні, на цьому наполягає Кучма. "Гарант", з його ж слів, давно б звільнив віце-прем'єра. Однак, як стверджує Кучма, заважає це зробити те, що Ющенко не робить подання на звільнення Тимошенко з посади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: