Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Почалася фільтрація лексики "Газпрому"

П'ятниця, 22 грудня 2000, 21:45
Віце-прем'єри - Христенко від Росії і чомусь Єхануров від України – підписали у Москві дві угоди про співпрацю в газовій сфері. Тепер газпромівські чиновники при розмові з Києвом більше не будуть кидатися словом "крадіжка".

У будинку уряду Росії у Москві в п'ятницю були підписані угоди "Про гарантії транзиту російського природного газу територією України" та "Про умови резервного постачання і оплати російського природного газу до України в 2001 році", повідомляє Інтерфакс-Україна.

У результаті Україна більше не буде красти, і якщо треба буде витрачати більше газу, ніж закладено в балансі, то є три рівні резерву. Це сезонний технічний кредит терміном на 2 місяці по 1 мільярду кубометрів газу на місяць; страховий фонд "стенд-бай" в розмірі 5 мільярдів кубометрів, який розморозять за виникнення непередбачених ситуацій; і газ за "спеціальною методикою". У свій час, коли Ющенко презентував нові газові правила, він не уточнив суть третього рівня, але попередив, що Україна буде "жорстко каратися".

Ці договори укладені в продовження мінських домовленостей України і Росії. Очікується, що буде підписано ще чотири угоди між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

Після переговорів у п'ятницю Христенко повідомив, що український баланс газу в 2001 році буде складатися з 30 мільярдів кубів газу, які поставить Росія в рахунок оплати транзиту газу до Західної Європи, 30 мільярдів туркменського газу і 18 мільярдів власного видобутку. Цікаво, що десь місяць тому той же Христенко жорстко заявляв, що Київ має визначиться, який він використовуватиме газ – туркменський або український. Тепер, коли питання врегулювали Путін і Кучма, у нього ніяких претензій немає.

Також показово, що до Москви не полетіла куратор ПЕК Тимошенко. Віце-прем'єр однією своєю присутністю явно дратує Кучму - вона не супроводжувала "гаранта" в жодній поїздці ані за кордон, ані Україною. Зате за останній тиждень двічі – в Одесі та Росії – на людях разом з Кучмою з'явився екс-перший віце-прем'єр Кінах, який відповідав за ПЕК. Щоправда, навряд чи він повернеться в уряд, очолюваний Ющенком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування