В СБУ своє бачення справи Гонгадзе

Вівторок, 26 грудня 2000, 19:36
Таємничі події відбуваються навколо прикрас, знайдених поряд із обезголовленим тілом у Таращі. У вівторок СБУ нібито визнала, що вони належать Георгію Гонгадзе.

Як повідомили "Новий канал" та 1+1, представники СБУ офіційно визнали, що прикраси, знайдені в Таращі, належать Георгію Гонгадзе. У сюжеті представник спецслужби – Валерій Рацюк із головного управління у боротбі з корупцією (?!) – повідомив, що "вирішено питаня щодо приналежності і браслету, і перстня, і ланцюжка Георгію Гонгадзе".

Але у той же день, у вівторок увечері на запит інформагентства Інтерфакс-Україна СБУ повідомила, що журналісти не правильно зрозуміли співробітника Служби безпеки. Що саме мав на увазі Рацюк, у спецслужбі не пояснили.

Ще більш цікавими були його слова про те, що Георгій, начебто, був назаваді окремим "злочинним угрупуванням"(?), які й були закікавлені в його зникненні.

За всі роки, що Георгій працює політичним журналістом, він жодного разу не мав проблем із злочинними групами. СБУ зараз озвучило цю версію, аби дати зрозуміти, що президент "білий та пухнастий" і жодного відношення до зникнення Гонгадзе не має.

Як каже Рацюк, в кожній області створені оперативні групи, "робота ведеться по методу просіювання", одне з головних питань – висвітлення подій, що передували безпосередньо зникненню журналіста Георгія Гонгадзе.

"Ми визначилися на сьогодні в групах осіб, які могли бути зацікавлені в нейтралізації, якщо так можна сказати, журналіста Гонгадзе. Ми відпрацьовуємо питання причетності злочинних угруповань, виходячи з того, що були підстави вважати, і безпосередньо Георгієм Гонгадзе, що він вступив з ними в певну протидію".

Виходить, Гія заважав не тільки президенту...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування