Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі потрібна нова сокира

Середа, 27 грудня 2000, 14:53
Кучма зраджує народ України, адже громадяни у квітні ясно дав зрозуміти, якими мають бути повноваження гілок влади. Зараз "гарант" готовий відмовитися від імплементації усіх питань референдуму, щоб якнайшвидше прийняти одне-єдине – про посилення своїх повноважень для розпуску Верховної Ради.

У середу нарада фракцій більшості обговорювала нову пропозицію "гаранта", повідомив УНІАН Олександр Турчинов. За словами голови фракції "Батьківщина", Кучма просить Раду відмовитися від імплементації усіх питань – і про необхідність обмеження депутатської недоторканності, і про зменшення кількості народних депутатів від 450 до 300, і про запровадження двопалатного парламенту – заради одного – про розпуск парламенту.

Завзяття "гаранта" зрозуміле – законопроект "конституційної комісії" Медведчука-Литвина передбачає, що Верховна Рада розпускається у двох випадках. Якщо за три місяці після подання не ухвалюється бюджет, і якщо – це більш цікаво – протягом мiсяця не буде сформовано постiйно дiючу парламентську бiльшiсть.

Термін "формування парламентської більшості" буде чудовим підгрунтям для вільного трактування на користь власних інтересів. Також незрозуміло, за словами Турчинова, що значить "припинення" діяльності більшості. Під цей критерій може підпадати навіть неухвалення президентського законопроекту, вважає він.

Але і новий погляд Кучми на імплементацію все рівно може закінчитися фіаско. Як вважає Турчинов – і цю позицію відстоює не він один - "не можна ухвалювати закон, який суперечить Конституції" і спочатку треба внести зміни до Основного закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...