Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Радою - два табори

Середа, 10 січня 2001, 10:53
Середа 10 січня – день мітингів – почалася пікетом під Верховної Радою, де в стилі грудневих протестів традиційно зібралися дві акції - про- і антикучмівська.

Загальна чисельність пікетників під парламентом сягає 300 осіб, передає Інтерфакс-Україна. Антипрезидентський пікет, що регулярно викрикує "Ганьба!", "Геть Кучму!" і "Потебенька у відставку!", організований коаліцією "Україна без Кучми". У їхньому числі - представники більшості з партій "Батьківщина" і Руху Костенко.

 
фото samvydav.net
 
Поруч із ними захищають "гаранта" і вимагають імплементації прокучмівські пікетники. Це мітинг організований громадським об'єднанням "Київ і ми", а також "Демсоюзом" і НДП. Особливе замилування викликає віршований твір на транспаранті: "Депутати, відмовтесь від кіно - важливих справ інших повно". Як передає агентство, прокучмівських пікетників чутно добре, оскільки вони користуються спеціальними мікрофонами.

На площею перед парламентом транслюється засідання Верховної Ради, на якому має виступити Потебенько.

Одеса

У це ж час в Одесі в підтримку Кучми відбувся мітинг чисельністю близько 3,5 тисяч осіб. Ініціатори практично ті ж - крім обласних "Демсоюза" і НДП, також Аграрна і Ліберальна партії.

Як передає Інтерфакс-Україна, на мітингу був створений комітет із захисту Конституції. Чисельністю 18 осіб.

Паралельно з цим мітингом в Одесі пройшла акція комуністів. Пікет був на тому ж місці - площі "Куликово поле".

Фактично в Одесі відбувся один мітинг під протилежними гаслами. За годину до початку прокучмівського мітингу на площу прийшли представники лівих сил, що вимагають відставки "гаранта". Після цього мітингуючим у захист Конституції нічого не залишилося, як проводити акцію разом із лівими. В остаточному підсумку дві юрби змішалися, і червоні прапори та портрети Симоненка виявилися поруч із синьо-жовтими стягами, транспарантами "Винороби Одещини за Кучму" і образами Леоніда Даниловича.

Луганськ

У Луганську на підтримку Кучми вийшли під прапорами СДПУ (о) і НДП. У юрбі яскравими плямами проглядалися портрети Кучми і гасло "Наш президент - Леонид Кучма", що збереглися з 1999 року. Також пікетники дякували гаранта за увагу до Луганщини.

Крім трудової інтелігенції продемонструвати свою любов до "гаранта" вийшли священнослужителі - не дивлячись на дуже сильний вітер. Побажавши парламенту "політичне здоров'я", мітингуючи зажадали від Кучми удатися до будь-яких законних кроків, щоб зберегти стабільність у країні.

Біла Церква

Скромні трудівники Київської області також продемонструвала свої почуття до ідей імплементації. У Білій Церкві таких виявилося близько чотирьох тисяч. Як передає Інтерфакс-Україна, мітингуючі тримали гасло: "Геть руки від президента", "Захистимо майбутнє наших дітей", "Народні депутати! Виконайте рішення всеукраїнського референдуму", "Біла Церква - місто добра - за спокій і згоду". Аналогічні акції пройшли в середу в Броварах та Іванкові.

Волинь

У Луцьку, за оцінками правоохоронних органів, 10-12 тисяч чоловік взяли участь у мітингу з підтримки Конституції України. Як передає Інтерфакс-Україна, невеликий інцидент відбувся біля плаката "Волинь і Україна без Кучми", із якими прийшли представники Робочого союзу.

Крим

У два рази менше - біля 6 тисяч - вийшли за Кучму в на центральну площу Сімферополя. Мітинг тривав 40 хвилин, рух центральним проспектом в цей було перекрито.

Від Верховної Ради України народ вимагав припинити "тиражування і фальсифікацію компроматного бруду". Також плебс хоче імплементації. У випадку, якщо парламент відмовиться виконувати волю народу, мітингуючі закликали народних депутатів піти у відставку.

Харків

Новий харківський губернатор Кушнарьов вирішив справою довести, що він готовий виправдати довіру Банковою. У Харкові, як передає Інтерфакс-Україна, на митинг привели близько 50 тисяч осіб – рекорд України. В основному – під прапорами НДП и "Злагоди", до керівництва яких цей самий Кушнарьов має безпосереднє відношення.

Щоправда, харківчани виявилися народом швидким. Демонстрація теплих почуттів і осуд "наклепницької кампанії" у них зайняла менше інших - усього півгодини. І це теж рекорд.

У обкомі СПУ Інтерфакс-Україна повідомили, що люди збиралися на мітинг "під явним адміністративним тиском". У вівторок, як повідомили соціалісти, їм дзвонили медики, викладачі, робітники зі скаргами на те, що їх змушують вийти на вулиці. Як повідомили агентству в одній із місцевих приватних телекомпаній, напередодні була велика кілкість телефонних дзвоників із скаргами людей, яких змушують йти на мітинг.

У той же час, неподалік від площі, біля пам'ятника Леніну проходив альтернативний мітинг лівих організацій, у якому взяли участь 100 осіб. Вони зібралися під червоними прапорами з гаслом "Вставай, піднімайся робочий народ!". Також альтернативний пікет обіцяють у четвер виставити представники УНА-УНСО.

Тернопіль

У тихій глибинці Західної України фактом, що запам'ятовується, є погроза звільнити директора школи, який відмовився надати на місцевий мітинг учителів.

Дніпропетровськ

У місцях бойової слави "гаранта" мітинги пройшли не в однім місці, а в декількох районах міста. Зібравшимся зачитали звернення до керівництва країни, що було прийнято напередодні на зборах міського громадського комітету із захисту конституційного ладу України.

Серед інших пропозицій Леоніду Даниловичу простимулювати депутатів до імплементації, у документі також є трактат про свободи і права людини, якому позаздрить Абрахам Лінкольн. "Деякі політичні діячі розуміють демократію тільки як вседозволеність і безвідповідальність, і заради задоволення власних амбіцій готові кинути тінь на всю державну владу України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...