Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати Георгія Гонгадзе подала до суду на генпрокурора та його заступника

Середа, 10 січня 2001, 16:02
Леся Гонгадзе, мати Георгія Гонгадзе, просить суд відсторонити генерального прокурора Михайла Потебенька, його заступника Олега Баганця від контролю за дотриманням чинного законодавства при проведенні розслідування карної справи за фактом зникнення її сина. Така вимога міститься в її скарзі, яку вона направила 9 січня до Печерського районного суду Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Леся Гонгадзе вважає, що суд має визнати неправомірним дії Потебенька і Баганця стосовно неї, а також стосовно "невиправданого гаяння часу в проведенні розслідування карної справи за фактом зникнення Г.Гонгадзе". Вона просить суд визнати факт порушення генпрокурором та його заступником закону України "Про інформацію", оскільки їй, як матері журналіста, що зник, не надавали або невчасного надавали достовірну несекретну інформацію.

Пані Леся також вважає, що окремим рішенням на підставі статті 235 Цивільного кодексу України, суд повинен повідомити президента України і парламент про неналежне виконання вказаними особами їх посадових обов'язків для вживання відповідних заходів реагування.

Як доказ у справі, вона просить розглянути копії наданих документів, а також додати з матеріалів карної справи постанову про призначення експертиз стосовно залишків знайденого у Таращанському районі тіла і результативну частину висновків проведених експертиз.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...