Потебенько знов бреше
Епізод другий

Середа, 10 січня 2001, 17:43
"Якщо хтось думає, що я хочу… Що ми на когось працюємо… Ми працюємо те, що я хочу розкрити злочин. А ось вже за результатами розкриття злочину, тоді буде випливати… А те, що випливає…"

Такий бред Михайло Потебенько, який за дивним збігом обставин очолює Генеральну прокуратуру, нес практично всю прес-конференцію. Але, що говорити про Потебенька, коли в нас президент два слова зв'язати не може?

Практично всю прес-конференцію Генпрокурор плутався у своїх бажаннях, то він "найбільше зацікавлений в тому, щоб Георгій був живий", то "не дай Бог, що Гонгадзе виявився живим". Такий "бред сивої кобили", проте, носив іноді і інформаційне навантаження.

Журналісти здогадалися (оскільки дослівно це не підтвердиш), що прокуратура все-таки схиляється до того, що знайдене у Таращі тіло - Георгій. Але, каже він, а "якщо Гонгадзе прийде і скаже, що я живий, ви ж розумієте, яка відповідальність лежить на мені?". Наскільки вдалося зрозуміти, прокуратура буде вважати Георгія живим доти, поки будуть надходити повідомлення, що його бачили живим то тут, то там. А паралельно розсліджувати вбивство обезголовленого тіла.

Потебенько вирішив обілити всі правоохоронні органи, а заодно і судову експертизу, заявивши, що ніхто і ніколи з представників цих структур не казав, що знайдене тіло 100% - не Гонгадзе. При бажанні ми можемо представити прокурору докази і прізвища тих, хто доведе, що Потебенько знов бреше.

Поки факт вбивства Георгія не буде встановлений, і поки людям буде здаватися, що вони десь бачили Георгія, прокуратура буде "застосовувати заходи по збереженню тіла". Але віддавати його, судячи зі всього не збираються, "щоб не допустити помилковості передачі тіла тим, кому воно не належить".

Тим часом, Потебенько запевнив журналістів, що обурилися, що вони "не планують засушити це тіло в морзі", а як тільки буде визнано, що Георгій загинув, маму і дружину Гонгадзе переведуть в статус потерпілих.

До речі, сам прокурор дуже байдуже поставився до того, що мама Георгія має намір судитися з ним.

Абсолютно в стилі вітчизняної прокуратури Потебенько категорично встав на сторону президента. Президенту він вірить на слово, а невідомому майору Мельніченку - ні. Коли президент каже, що він не замовляв Гонгадзе, як можна в цьому сумніватися? А ось представлена майором плівка, не дивлячись на те, що згідно з експертизою, її "достовірність встановити неможливо", "безперечно" названа прокурором "фальшивкою, підробкою і брехнею".

"Сьогодні доказано наукою і показами, що всі ці плівки сфальсифіковані". І справа про це закрита.

Але не для всіх. Плівкою будуть займатися за кордоном. Як мінімум дві міжнародні структури вже готові провести незалежну експертизу плівок Морозу.

І ми сподіваємося, що так просто ця справа не закінчиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування