Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про журналістські версії та український Інтернет

Середа, 10 січня 2001, 18:00
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько продемонстрував з парламентської трибуни дива відвертості і "просунутості". Слідство виявляється розглядає в цій справі висунені журналістами версії! Потебенько, сказав, що журналіст телеканалу СТБ Самойленко, висунув версію, за якою "викрадення Г. Гонгадзе міг організувати хтось з українських політиків з метою провокації своїх політичних опонентів". Що дивно, цю версію журналіст, що довгий час працював в "УП", висунув на допиті у вересні! Тоді подібні версії нікому не були потрібні і міліцейські чини все більше говорили про "побутову версію" або "самозникнення". А тепер, за кілька місяців і після оприлюднення матеріалів Мельниченка, цю версію можна трактувати в "потрібному" для слідства ракурсі.

Більше того, за словами Потебенька, все ще перевіряється суто кримінальна версія і версія пов’язана з боргами Гонгадзе!

Але найцікавіше чекало на депутатів та журналістів у тій частині інформації, де генпрокурор торкнувся політичної версії зникнення Гонгадзе. Потебенько звернувся за експертною оцінкою діяльності зниклого журналіста до політолога Михайла Погребинського. За словами генпрокурора, політолог відповів, що український Інтернет не є серйозною політичною ареною, і не має політичної ваги. Самі ж тексти Георгія Гонгадзе, що публікуються в інтернет-виданні "Українська правда", за словами прокурора, мають недоліки, як і у більшості українських журналістів, - у них видно спроби стати на чийсь бік, представляючи інтереси яких-небудь політиків. Опитаний з того ж приводу глава РНБО Євген Марчук заявив, що зараз український Інтернет і матеріали, що публікуються в ньому не становлять загрози безпеці глави держави, - резюмував генеральний прокурор України.

Зазначимо, що, цього разу політолог правий - Інтернетом користується дуже малий відсоток жителів України. Однак відомо, що до всіх опозиційних ЗМІ у простої людини доступ максимально обмежений. Але хіба важливо це для тих хто взагалі не може терпіти критику у будь-яких її проявах?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування