Генпрокуратура готова визнати найстрашніше

Четвер, 11 січня 2001, 14:46
Таращанське тіло генпрокуротура визнає тілом Георгія Гонгадзе за "два-три дні". Про це дружині журналіста Мирославі повідомив сам Потебенько. Але мама Георгія переконана, що треба чекати на результати міжнародної експертизи.

Дозвіл забрати тіло родичі та близькі Георгія отримають тільки після того, як судмедексперти видадуть "довідку про смерть". Ще вона повинна бути підтверджена письмовою заявою Лесі Гонгадзе, мами Георгія, яка має визнати це тіло. Як можна впізнати понівічене тіло після 4 місяців, та ще й без голови та шкіри, в прокуратурі, мабуть, не замислювалися.

Як повідомляє "Новий канал", зустріч у генпрокуратурі тривала годину, і, крім Потебенька, на ній був присутній слідчий у цій справі.

Також у четвер Леся Гонгадзе направила заяву в генпрокуратуру про те, що ніхто, крім неї, не має права забрати і поховати тіло. Крім цього, мама Георгія заявила, що правоохоронні органи України хочуть її "знищити". "Я - єдина людина, що їм заважає. Немає мами - немає проблеми".

Відповіддю майже чотирьом місяцям невідомості й обману, у яких протримала Лесю Гонгадзе генпрокуратура, буде судовий позов проти Потебенько. Мама Георгія підтвердила, що вже подала його і має намір "йти до кінця".

Не відомо, що наснилося генпрокурору вночі, якщо він пообіцяв віддати тіло родичам. Напередодні він розповідав, що не піде на це. Стримували Потебенька свідчення, що Георгія бачили у Львові в грудні та у вересні в Києві. Тепер у це не вірить навіть він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування