Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма втрачає ще один козир

Четвер, 11 січня 2001, 22:33
"Я абсолютно підтверджую той факт розмови з президентом України, на який посилався майор Мельниченко". Тарас Чорновіл, син Вячеслава Чорновіла - перший, хто впізнав свій голос на аудіоплівках майора.

Народний депутат Тарас Чорновіл підтверджує факт розмови з Кучмою, яка є "задокументованою" Мельниченком. Чорновіл говорить, що майор знає деякі нюанси, тієї розмови: про тему об’єднання Рухів та об’єднання правих сил як в парламенті, так і взагалі у суспільстві. "Вони були наявні у тій розмові", - заявив депутат в інтерв'ю українській службі радіо "Свобода".

Тарас Чорновіл додав, що "абсолютно готовий" підтримати будь-яку експертизу із залученням касети із записом свого голосу. А під час виступу у Верховній Раді депутат заявив, що погоджується виступити офіційним свідком по касетній справі. Зробить він це після ознайомлення з аудіокасетою чи стенограмою розмови з своєю участю.

Скидається на те, що Чорновіл не останній політик, який упізнав свій голос на плівках Мельниченка. За словами Мороза, якого цитує Інтерфакс-Україна, записи в кабінеті Кучми велися протягом 300 годин. Тобто, щоб прослухати всі розмови за участю "гаранта", треба витратити, не перериваючись, 12 з половиною діб.

Щоправда, в інтерпретації УНІАН лідер соціалістів заявив інше - що "для встановлення автентичності аудіоплівок потрібно 200-300 годин записів". Що саме мав на увазі Мороз - наразі не відомо. Проте зрозуміло, що Мельниченко оприлюднив лише частину своєї фонотеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування