Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наздоганяє Кучму

П'ятниця, 12 січня 2001, 12:01
Справа Гонгадзе досить істотно вплинула на розстановку політичних сил в Україні, хоч пара лідерів - Кучма і Ющенко - продовжує зберігати свої позиції. Разом з тим, експерти вважають, що прем'єр все більше наближається за рівнем впливовості до президента, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На третє місце, яке цілий рік утримував перший заступник голови Верховної Ради Віктор Медведчук, піднявся лідер Соцпартії Олександр Мороз (з п'ятого у листопаді), витіснивши Медведчука на четверте.

Знов закріпилася на п'ятій позиції віце-прем'єр Юлія Тимошенко, проти якої Генеральна прокуратура порушила карні справи в той момент, коли експерти виставляли свої оцінки політикам за грудень.

Не повезло в грудні главі адміністрації президента Володимиру Литвину, який різко "здав" і опустився відразу на три позиції, пропустивши вперед, крім Мороза і Тимошенко, ще і голову Верховної Ради Івана Плюща.

Керівники силових відомств (голова СБУ Леонід Деркач, генпрокурор Михайло Потебенько, міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко і глава Державної податкової адміністрації Микола Азаров), які, як відомо, поки що зберегли після касетного скандалу свої пости, зберегли також поки що і свої позиції в рейтингу впливовості.

Різко виросли рейтинги депутатів, які займаються "касетним скандалом". Сергій Головатий, наприклад, якого до цього просто не включали до списку 50 найвпливовіших політиків країни, у грудні одразу ж посів 18-е місце. Продовжується зростання рейтингу народного депутата Олександра Лавриновича, що очолює слідчу парламентську комісію у справі Гонгадзе.

Зміцнив свої позиції і лідер Компартії Петро Симоненко, "що не дивно". "У період, коли парламентська більшість виявилася під загрозою розвалу, "контрольний пакет" з голосування перейшов в руки самої великої фракції - комуністів. Очевидно, що якщо стабільна діяльність парламентської більшості не буде відновлена, рейтинг Симоненка й надалі зростатиме", - зазначає глава Київського центра політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

Про тенденції політичної впливовості українських політиків читайте також:

"Осінній марафон" Мороза

Волков і Суркис більше не є впливовими політиками?

Силовики випереджають олігархів за ступенем впливовості

На владному Олімпі поки що без змін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування