Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько виписав індульгенцію Кучмі

П'ятниця, 12 січня 2001, 13:53
Радість сушити сухарі Кучмі не загрожує. Навіть якщо міжнародні експертизи плівок Мельниченкf підтвердять їх автентичність, ані "гаранту", ані його оточенню нічого не загрожує - записи майора не будуть доказом у суді.

Причина, через яку аудіозаписи, зроблені Мельниченком, не будуть слугувати доказом у справі Георгія Гонгаде, проста як світ, і Потебенько про це говорив і раніш. "Майор цей матеріал одержав незаконним шляхом", - нагадав генпрокурор ще раз у п'ятницю. Однак раніше ця заява призначалася для внутрішнього користування, зараз про це він заявив на зустрічі з доповідачами ПАРЄ, передає УНІАН.

Аргументи у Потебенька ті ж - "відповідно до українського законодавства за основу доказів можуть прийматися матеріали, отримані законним шляхом і відповідних органів, що мають право на збір інформації". Ясно, що Мельниченко документував нелегально. За генпрокурором, йому слід було б звернутися за дозволом, і йому б видали спеціальні касети.

Однак ця думка Потебенька - не свята істина. Про те, чому зібрані майором матеріали можуть бути доказом у суді, можна прочитати тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування