Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Субота, 13 січня 2001, 19:51
Ініціатори акції "Україна без Кучми" з боєм пробивають своє право на протест. У Чернігові, на батьківщині Кучми, у суботу був встановлений намет учасників акції "Україна без Кучми". З наметом сталася якась чортівня. Судіть самі.

Спочатку - простий збіг обставин. Якраз перед початком акції до міського відділку міліції надійшла інформація про мінування будівлі торгового центру "Дружба", біля якого планувалося встановити намета.

У той момент, коли учасники акції прибули до торгового центру, там вже були співробітники міліції, пожежні, комунальні служби, які ніби то шукали бомбу.

Не дивлячись ні на що учасники акції (представники Соцпартії і ультранаціоналістичної організації УНА-УНСО) почали встановлювати намета. У цей час міліція розпочала евакуацію людей з багатолюдного торгового центру і прилеглих територій.

Бомбу шукали три години, але так і не змогли нічого знайти. Однак за цей час зник намет. Однак вже увечері учасники акції встановили новий намет і встановили поруч з нею національний жовто-синій прапор, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У Запоріжжі представники декількох партій спробували встановити
наметове містечко в рамках акції "Україна без Кучми". Посилаючись на рішення міськвиконкому, який не дав на цей дозвіл, міліція перешкодила учасникам акції поставити намети, повідомляє "Новий канал".
Для цього міліціонерам довелося влаштувати з пікетниками щось на зразок хороводу навколо головної ялинки міста на центральній площі. Обидві сторони посилалися на 39 статтю Конституції, яка визначає форми і методи протесту. Не домігшись бажаного, пікетники - молоді студенти - сіли прямо на асфальт в цей морозний день і оповістили свої вимоги.

У Вінниці втрутилася судова влада, яка заборонила розбивати наметове містечко в центрі міста, який як показалося суду, заважає транспорту і перехожим, повідомляє канал 1+1. П'ять наметів все ж будуть встановлені, але, швидше за все в новому місці - вже третьому з початку акції у Вінниці.

Аналогічна ситуація склалася у Дніпропетровську. За даними УНІАН там суд також заборонив встановлювати намети учасників акції "Україна без Кучми".

На місці запланованого пікету постійно знаходиться міліція, біля будинку міськвиконкому чергують автобуси з правоохоронцями, а на площі біля будинку обладміністрації розставлена дорожньо-будівельна техніка і великий самоскид з піском. Ці заходи, переконані місцеві ініціатори акції, зроблені для того, щоб не допустити пікетування, однак у неділю, 14 січня, вони все ж спробують поставити наметове містечко у центрі Дніпропетровська.

Про деякі подробиці акції в інших містах читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування