Леоніде Даниловичу, тут вам не вдома!

Неділя, 14 січня 2001, 16:20
"Залякування співробітників радіо "Свобода" не змусять нас замовчувати факти навколо політичного скандалу в Україні". З різкою заявою у Вашингтоні виступив президент "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" Томас Дайн.

Президент "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" Томас Дайн засудив спроби тиску і погрози на адресу радіостанції, що виходять з України, передає "Свобода".

"В останні дні люди, що представляються офіцерами української розвідки, спілкувалися зі співробітниками нашої української служби і загрожували репресіями на їхню адресу, а також тих, хто ретранслює наші програми в Україні, якщо служба не змінить тональність висвітлення подій в українській політиці", - заявив Дайн.

"Багато урядів у регіонах нашого мовлення за останні 50 років намагалися змусити нас замовчати або залякати. Ми цього ніколи не боялися і не будемо боятися зараз, ніщо не стане нам на заваді подавати точну і достовірну інформацію, що підтримує розвиток вільного суспільства".

Дайн заявив, що ці спроби тиску викликають особливе занепокоєння у світлі політичного скандалу, пов'язаного зі смертю репортера в Україні минулої осені та підозрами, що президент Кучма або його помічники можуть якимось чином бути причетними до цих подій.

Передісторію цього конфлікту читайте тут:

Кучма переплутав радіо "Свобода" з "Урядовим кур'єром".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування